Typ om te zoeken

HR

Ademruimte voor het management leidt tot meer tijd en kwaliteit

Delen

 Eindelijk tijd voor uw personeel

 

  • Group S biedt samen met preferente partners een totaaloplossing aan de directie
  • De directie heeft zo meer ruimte om zich te focussen op de kerntaken
  • Personeel krijgt extra aandacht dankzij een betere organisatie

 
In de enquête die het magazine Uitgerust organiseerde, deelden verschillende profielen uit de zorgsector hun mening en ervaring met betrekking tot  de werking van hun eigen zorginstelling. Overbelasting van de leidinggevenden, (te) veel administratieve rompslomp en daardoor minder tijd voor de bewoner, geen talent- of competentiegericht aanwervingsbeleid,…  zijn allemaal problemen die werden aangehaald. Tijd om een oplossing te zoeken én te vinden.
 
Werken in de zorgsector is werken in een veeleisende sector. Een goede organisatie en structuur zijn cruciaal om het werk voor iedereen binnen de zorginstelling aangenaam te maken. De complexe wetgeving en de vele administratie vormen echter weleens een obstakel. Het gevolg? De directie en het personeel kunnen zich vaak niet voldoende focussen op hun kerntaken en de kwaliteit van de zorg komt in het gedrang.
 

“De mensen op de vloer willen meer aandacht en sturing krijgen van hun directie. De directie wil hen dat ook geven, maar heeft niet altijd voldoende tijd. Wij lossen dit op door tijd voor hen te creëren, met alle positieve gevolgen van dien.”
Jacques Pirard 

 
Met die problematiek in het achterhoofd reikt Group S (Human Resources & Management Solutions) de hand naar de zorgsector, licht directeur business development Jacques Pirard (links op de foto) toe: “De laatste jaren zijn we op zoek gegaan naar de perfecte formule om het management in de zorgsector een totaaloplossing aan te bieden. Dankzij samenwerkingen met zorgvuldig uitgekozen partners kunnen we die nu bieden. Voor elk subdomein werken we namelijk samen met de meest geschikte partner: van tijdsregistratie tot HR-beleid. Verschillende softwaretools werden daarbij naadloos op elkaar afgestemd om zo tot een geolied geheel te komen.”
 
Het principe is eigenlijk eenvoudig. Group S vergroot haar kennis en expertise dankzij haar complementaire partners. Op die manier kan Group S op alle vlakken, of het nu gaat om software, payroll of sociaal-juridische aspecten, heel wat werk wegnemen van de directietafel. Zo kan de leiding zich focussen op “datgene waar het echt om draait”: kwalitatieve zorg aanbieden, een team creëren dat goed georganiseerd is, met plezier samenwerkt en de bewoners tevreden stelt. “Werkzame structuren opzetten, workflows uittekenen, handvatten aanbieden. Dat is wat we voor de zorginstellingen kunnen betekenen”, gaat Jacques Pirard verder.
 

“Hoe meer tijd je in je medewerkers kan investeren, hoe meer je samen kan bereiken. Kwalitatieve zorg, tevreden personeel en gelukkige bewoners. Dáár draait het om.”
John Hendriks 

 
John Hendriks (rechts op de foto), van adviesbureau Berenschot, is een strategische partner van  Group S. “Uitgaande van een gezonde rechtszekerheidssituatie, werken wij samen met de zorginstelling aan het vormgeven aan de interne organisatie, het uitwerken van praktische HR-instrumenten, tot en met het scheppen van een kader voor peoplemanagement dat gericht is op het vervullen van de uiteindelijke opdracht van de zorginstelling.”
 

De output is kwalitatief hoogstaande zorg, tevreden en gemotiveerd personeel en gelukkige bewoners

Dit vraagt heel wat tijd en komt niet zomaar vanzelf. Jacques Pirard: “Alle administratieve processen die je kan automatiseren moet je gewoon ook automatiseren. Liefst zo efficiënt mogelijk. Vandaag wordt er vaak gewerkt met verschillende databases die niet op elkaar afgestemd zijn. Dit leidt meer dan eens tot dubbel werk. Daarom werken wij vanuit één database, in combinatie met ondersteunende HR-tools, die gïntegreerd worden in bestaande processen. Elk uur dat je wint op administratieve beslommeringen, is een uur dat je kan investeren in je kerntaken: de zorg zelf, je personeel, en de bewoners. Dankzij onze totaaloplossing, in samenwerking met preferente partners, optimaliseren we de organisatie en administratie waardoor een zorginstelling met hetzelfde aantal mensen méér kan doen, en in aangename werkomstandigheden.”
 
Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw zorginstelling: www.groups.be
 

Tags:

Geef een reactie