Typ om te zoeken

ICT In the spotlight Ziekenhuizen

Amerikaans ziekenhuis heeft niet eens bedden

Delen

Het Mercy Virtual Care Center, geleid vanuit het Amerikaanse Chesterfield (staat Missouri), is wereldwijd het eerste ‘ziekenhuis zonder bedden’: een faciliteit met een volledig medisch team aanwezig, maar zonder patiënten die worden geïnterneerd of zelfs over de vloer komen.

“Met technologie als hoogsensitieve camera’s en real-time-monitoring van levenstekenen kan ons medisch team de patiënten ‘bezoeken’ waar ze zich ook bevinden”, zegt Dr. Randy Moore, de directeur van Mercy Virtual. “Dat kan in een van de traditionele ziekenhuizen van onze groep zijn, in het kabinet van de huisarts, of in sommige gevallen zelfs in het huis van de patiënt.”

Vanuit het Virtual Hospital, waarvan de bouw meer dan 50 miljoen euro kostte, werden er talloze telehealth-projecten opgezet. Onder Mercy SafeWatch, bijvoorbeeld, worden de gezondheidsdata van patiënten in vijf Amerikaanse staten in de gaten gehouden, en krijgen zorgverleners in dertig intensive care-afdelingen een tweede stel ogen om de patiënten op hun vloer in de gaten te helpen houden. Een ander programma is Telestroke: omdat heel wat spoedafdelingen in de V.S. geen neuroloog aanwezig hebben, kunnen ze patiënten met beroertesymptomen via elektronische weg vanop hun eigen vloer ‘doorverwijzen’ naar de tele-neuroloog van Mercy Virtual. Tot slot doet Mercy Virtual aan thuismonitoring voor honderden chronisch zieke patiënten wier toestand na hun hospitalisatie thuis wordt opgevolgd.

www.mercyvirtual.net

Geef een reactie