Typ om te zoeken

In the spotlight Woonzorgcentra

Armonéa kiest voor harmonieus design in nieuw woonzorgcentrum Val Mosan

Delen

Vlak naast de gloednieuwe Clinique du MontLégia in Luik, die in 2020 zijn deuren opent, staat sinds kort een tweede architecturaal pareltje uit de zorgsector te blinken: het nieuwe woonzorgcentrum van Armonéa. In Val Mosan genieten 178 mensen in een idyllische, rustgevende omgeving van hun oude dag.

Met twee en op sommige plaatsen drie verdiepingen, klokt het gebouw af op een oppervlakte van maar liefst 10.020 m². Het heeft de eigenzinnige vorm van een kronkelend lint, dat langs een centrale patio en publiek toegankelijk pleintje loopt. Onder het gebouw is bovendien parking voorzien voor 35 wagens.

Slim en stijlvol design

De bepleistering van de gevels in een zachte kleur geeft het woonzorgcentrum een lichte uitstraling geeft. Diezelfde afwerking zorgt daarnaast voor een optimale isolatie, zonder warmtebrug. Ook de vinylvloeren in het gebouw dragen hieraan bij: vinyl is een uitstekende isolator, die de duurzaamheid van de volledige constructie naar een hoger niveau tilt.

De tand des tijds doorstaan

Om het interieur aan te kleden, kwam architecte Martine Geusens al snel uit bij het Belgische IVC. “In een zorgcentrum is een veilige, slijtvaste vloer een must om te vermijden dat bewoners uitglijden of vallen. Daarom trok de in België geproduceerde Moduleo 55 Woods mijn aandacht: de LVT-vloer heeft een dikke slijtlaag, ideaal voor commerciële toepassingen. Bovendien is de vloer gemakkelijk schoon te maken. Een groot voordeel, zeker in de zorgsector. Hoe sneller het praktisch onderhoud gaat, hoe meer tijd het personeel immers kan besteden aan de bewoners. En het Verdon Oak 24232-dessin ziet er nog eens goed uit ook!”

“Verdon Oak van IVC vinkte alle hokjes af: slijtvast, duurzaam, makkelijk te onderhouden en – uiteraard – stijlvol.”

Martine Geusens, architect

Naast de technische kwaliteiten en de uitstraling van de vloer, was ook de service van IVC een doorslaggevende factor. “De samenwerking is bijzonder vlot verlopen,” aldus Martine. “Onze projectadviseurs bij IVC volgden het project nauwgezet op en zorgde ervoor dat alles op tijd werd aangeleverd.”


Het Armonéaproject in cijfers:

  • 8000 m² IVC Moduleo 55 Verdon Oak 24232, type dryback 2,5 mm
  • 3500 m² bijpassende plinten

Benieuwd waarom LVT-vloeren bij uitstek geschikt zijn voor de zorgsector? Ontdek het hier.

Meer info? ivc-commercial.com

Geef een reactie