Typ om te zoeken

ICT

AVICENNA: nieuw traceersysteem met real-time overzicht sterilisatieproces

Delen

“In vergelijking met de bestaande – doorgaans oudere – softwaretoepassingen onderscheidt AVICENNA zich door zijn intuïtieve grafische interface geoptimaliseerd voor gebruik met touchscreens en met specifieke schermen op maat voor de verschillende zones,” vertelt Koen Verbeeck, zaakvoerder van GALENUS. “Een eenvoudige editor laat toe om het bestaande instrumentarium te definiëren en de instrumentensets te beheren. Afbeeldingen van instrumenten en sets kunnen snel worden geïmporteerd, bewerkt en geannoteerd (voorzien van tekst, maataanduidingen, enz). Nikon spiegelreflexcamera’s kunnen direct vanuit de grafische editor worden gebruikt voor het nemen van detailfoto’s van instrumenten. Naast het instrumentarium kan ook het CSA proces met de beschikbare was- en autoclaafmachines worden beheerd.”
Nieuw aansturingsconcept
DSC_0347_1024“Nieuw is de manier waarop AVICENNA het sterilisatieproces aanstuurt. De verwerkingsvolgorde van de instrumentensets baseert zich immers op de actuele en de geplande OK-activiteit. Bij elke verandering in de planning zorgt het systeem ervoor dat de instrumentensets tijdig beschikbaar zijn of signaleert mogelijke problemen. Door de integratie met JULIETTE kunnen de instrumentensets ook in het operatiekwartier worden getraceerd en is het klaarzetten van het instrumentarium volledig geïntegreerd in de werkvoorbereiding. In de operatiezaal kan op eenvoudige wijze het openen van de instrumentsets worden geregistreerd. Bovendien heeft ook de zaalverpleging toegang tot alle relevante informatie in verband met de voorziene instrumenten en instrumentensets (afbeeldingen, gebruikshistoriek, reparatiehistoriek, enz.) Met AVICENNA heeft men een real-time overzicht van het sterilisatieproces met het actueel aantal instrumentensets in behandeling in de verschillende zones. Een drill down functie geeft alle details (locatie, wanneer opnieuw beschikbaar) van instrument of set,” besluit Koen Verbeeck.
 
Gezocht: collega’s, partners en investeerders
AVICENNA wordt momenteel getest in het Brusselse Sint-Pieter ziekenhuis en zal volledig operationeel zijn bij de opening van de volledig vernieuwde CSA in het voorjaar van 2015. Voor expansie in België en Frankrijk en voor de verdere ontwikkeling van zijn producten is GALENUS op zoek naar nieuwe collega’s (ontwikkelaars, projectleiders), operationele partners en investeerders. Voor meer informatie kan u contact opnemen met dhr. Koen Verbeeck ([email protected]).
 
 
 
 
 
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie