Typ om te zoeken

In the spotlight Ziekenhuizen

AZ Alma opent tweede Oncolounge

Delen

Het nieuwe schooljaar betekent voor AZ Alma de opening van een nieuwe (en tweede) Oncolounge. Samen met Levensloop en Stichting tegen kanker stellen onze oncocoaches met trots de tweede rustgevende ruimte in ons ziekenhuis voor, tussen zorgeenheid 33 en 34. Een lounge voor een gesprek, een schouderklopje of me-time of net een momentje met het gezin: het is allemaal mogelijk. Begin vorig jaar opende AZ Alma al een eerste Oncolounge, bij Zorgeenheid 24, in samenwerking met en met de steun van Ronde Tafel Eeklo-Zelzate.

Ann Hertoghe, regiocoördinator Stichting tegen kanker, juicht het initiatief toe.

“AZ Alma levert best veel inspanningen op oncologisch vlak. De succesvolle symposia met ruime ontmoetingsmogelijkheden zijn daarin al een mooi voorbeeld. Met de opening van deze Oncolounge sturen we een duidelijk signaal uit naar patiënten en hun familie dat we hen op de meest toegankelijke manier willen ondersteunen en begeleiden, maar ook ademruimte wensen te bieden. Letterlijk en figuurlijk dan.”

Zorggroepmanager Eva Steen vult aan: “We zijn de organisatoren van Levensloop 2018 uit Ertvelde erg dankbaar voor hun financiële steun. Met deze lounge bieden we inderdaad ademruimte, zowel voor gezinnen, voor een gesprek tussen arts en patiënt maar ook voor de patiënt zelf. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe Levensloop 2020 in Eeklo, met nieuwe ideeën en enthousiaste partners.”

Geef een reactie