Typ om te zoeken

HR

AZ Jan Portaels stelt nieuwe algemeen directeur voor

Delen

Thierry Freyne wordt vanaf oktober de nieuwe algemeen directeur van het AZ Jan Portaels. Freyne werd eind vorige week aangesteld door de raad van bestuur van het Vilvoordse ziekenhuis.

Thierry Freyne wordt vanaf oktober de nieuwe algemeen directeur van het AZ Jan Portaels. Freyne werd eind vorige week aangesteld door de raad van bestuur van het Vilvoordse ziekenhuis. Dat betekent ook dat hij afscheid neemt als Procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde.

 

Na het vertrek van dr. Guy Buyens als algemeen directeur, startte de raad van bestuur van het AZ Jan Portaels een uitgebreide zoektocht naar een geschikte kandidaat. Donderdagavond kwam er groen licht. Vanaf oktober gaat huidig Procureur des Konings van Halle-Vilvoorde Thierry Freyne aan de slag als algemeen directeur van het Vilvoordse ziekenhuis.
 

Een opmerkelijke overstap, want Thierry Freyne heeft meer dan twintig jaar ervaring binnen justitie en oefende er verschillende functies uit. Zo was hij onder meer onderzoeksrechter en lid van het parket- generaal van Brussel. De laatste jaren kon hij zich toeleggen op het beheer van verschillende juridische entiteiten. Als directeur van het Centraal Orgaan voor de Inbeslagname en de Verbeurdverklaring stond hij in voor de hervorming van de organisatie. Als procureur richtte hij in 2014 mee het parket Halle-Vilvoorde op en gaf hij er mee gestalte aan, waardoor de instantie op de kaart werd geplaatst.

 

“Wij appreciëren ten zeerste Thierry Freyne’s klemtoon op resultaten, kwaliteit, overleg en samenwerking met stakeholders. Met zijn sterke persoonlijkheid, dossierkennis en visieontwikkeling, alsook door zijn affiniteit met de regio en de diverse bevolking die Vilvoorde en omstreken rijk is, past hij uitstekend in onze organisatie”, aldus Joost Vastenavondt, voorzitter van de raad van bestuur, over de nieuwe algemeen directeur. “Het is een grote stap die ik na rijp beraad en veel overleg heb gezet”, licht Thierry Freyne zijn beslissing toe. “Ik verlaat immers een organisatie waarin ik nauw en fantastisch heb samengewerkt met mijn collega’s, de politie, de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, de gouverneur en zijn team, en andere stakeholders.”

 

Thierry Freyne is ervan overtuigd dat ziekenhuizen, die hij liever ‘smart gezondheidshuizen’ noemt, zeer belangrijke maatschappelijke dienstverleningen bieden en wil hiertoe bijdragen vanuit zijn samenwerkingsgerichte ingesteldheid en ervaring. “Zoals ik heden de burger-rechtzoekende centraal stel, wil ik dat ook doen met de patiënt, die recht heeft op een kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg. Vanuit een dienend leiderschap wil ik een sterk team vormen met de hoofdarts, de directieleden, de artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers. Samen met de raad van bestuur en mijn nieuwe collega’s wil ikwerken aan een langetermijnvisie en -strategie in een sterk wijzigend zorglandschap. In dat kader vind ik het essentieel om ten volle in te zetten op de integratie van de technologische evoluties en evenzeer op de ontwikkeling van het ziekenhuisnetwerk dat gevormd werd met het AZ Sint-Maarten (Mechelen), het Imeldaziekenhuis Bonheiden en het H.-Hartziekenhuis Lier. In dit netwerk moet een adequaat lokaal aanbod in een aangepaste infrastructuur tot ontplooiing komen.”

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van