Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

AZ Nikolaas kiest voor noodverlichting van Zumtobel

Delen

Een goed functionerende veiligheidsverlichting is meer dan alleen maar een verplichting die nu eenmaal door de wet opgelegd wordt. De kwaliteit van het systeem en de armaturen zegt ook iets over het verantwoordelijkheidsgevoel tegenover patiënten, bezoekers, gebouwen en het milieu. De juiste noodverlichting zorgt voor een veilig gevoel. “In die optiek deden wij een noodzakelijke update van de noodverlichting in de kelders van onze campus,” vertelt Jan Van Oevelen, medewerker Dienst Projecten bij AZ Nikolaas. ‘In de kelders staan heel wat technische installaties en het is dan ook cruciaal dat we in die ruimten over een adequate noodverlichting beschikken. In totaal gaat het om ruim 250 noodverlichtingstoestellen.”

LED-verlichting garandeert lange levensduur

“In een tweede fase hebben wij ook de noodverlichting in de overige gebouwen van het ziekenhuis gecontroleerd. In een aantal gevallen moesten wij tot vervanging overgaan en ook daarbij kozen we voor de oplossingen van Zumtobel. Wij opteerden steeds voor LED-verlichting, gezien de langere levensduur en de voordelen op het vlak van energie-efficiëntie. Deze toestellen hebben een levensduur van minimaal 5 jaar en maar liefst 50.000 branduren. Bij noodverlichting op vluchtwegen geldt een waarde van 1 lux, op kritische punten gaat het om 5 lux.”

Opvolging via computer

“Niet alleen de kwaliteit van de noodverlichting overtuigde ons om te kiezen voor Zumtobel, we kregen eveneens het aanbod voor een opvolgingssysteem via de computer. Hier gingen we dan ook gretig op in. Via de computer kan immers per kring bekeken worden of batterijen of lampen aan vervanging toe zijn, en weten we waar en welk type moet vervangen worden. Via een controller en een logboek worden er ook op regelmatige basis testen uitgevoerd over de performantie van de noodverlichting.”

Voorstudie

“Zumtobel was niet alleen de leverancier van de noodverlichting maar nam ook de volledige voorstudie voor zijn rekening. Hierbij kregen wij eerst een voorstel voor de inplanting van de toestellen waarop wij de nodige wijzigingen konden aanbrengen. Nadien werd een definitief voorstel gedaan. Wij zijn heel tevreden over de samenwerking. Momenteel moet er niet meer gebeuren dan een structurele opvolging en controle. Zumtobel blijft het project mee opvolgen en indien gewenst, kunnen wij altijd een beroep doen op hun uitgebreide kennis en ervaring,” besluit Jan Van Oevelen.

Info:

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie