Typ om te zoeken

Overige

AZ Sint-Lucas op missie naar Popokabaka

Delen

Van 4 tot en met 24 september gaat een team van artsen, verpleegkundigen en technici van het AZ Sint-Lucas Brugge richting zusterziekenhuis in Popokabaka (Congo). Het gaat om Annemie De Mulder – vroedvrouw, dokter Ballegeer – gynaecologe en dokter Sys – nefroloog (foto zittend vlnr.) en Ortwin Bode – verpleegkundige dialysecentrum, Johan Pieters en Francis Lybaert – techniekers (foto staand vlnr.).

Hun doel? Dokter Ballegeer zal het gebruik van het echografietoestel aanleren alsook uitgebreid aandacht besteden aan de behandeling en preventie van bloedingen tijdens arbeid en bevalling – één van de hoofdoorzaken van moeder- en babysterfte. Onze vroedvrouw geeft workshops rond de zorg en observatie van de pasgeborene en de reanimatie van de baby. Dokter Sys wil de basiskennis van diabetes onder de lokale medewerkers opfrissen en – in onderling overleg – op zoek gaan naar een behandeling, observaties en opsporing binnen hun mogelijkheden. Tot slot wordt het belang van ziekenhuishygiëne opnieuw onder de loep genomen en wordt het systeem van zonnepanelen uitgebreid en geoptimaliseerd.

Het doen en laten van het team kan u volgen op de blog www.bloggen.be/projectsoleil waarop men dagelijks verslag en beeldmateriaal probeert te plaatsen (als het internet hen daar niet in de steek laat …).

Bron: Az Sint-Lucas – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van