Typ om te zoeken

HR

AZ Sint-Rembert verwelkomt nieuwe Verpleegkundig en Paramedisch directeur

Delen

Het AZ Sint-Rembert start 2017 met de aanstelling van een nieuwe Verpleegkundig en Paramedisch directeur. Françoise Van Hoorebeke neemt deze taak vanaf heden waar.

Françoise Van Hoorebeke werkte tot op heden vooral in de ouderenzorg en is lid van de adviesraad van Flanders Care, raadslid bij het OCMW Bruggfe en had bijna 8 jaar de leiding over de woonzorgzone Curando Noord, deel van v.z.w. Curando OLV van Zeven Weeën Ruiselede. Curando Noord is gelegen in Brugge Sint-Pieters en omvat een WZC voor 170 zorgbehoevende bewoners, 10 plaatsen kortverblijf, een dagcentrum met 15 plaatsen en een dienst voor thuisverpleging Cura.

Over het AZ Sint-Rembert

Het AZ Sint-Rembert is een modern en regionaal privéziekenhuis voor de bevolking van Torhout en omliggende gemeenten. De bedoeling is om de patiënt, dicht bij huis, een ruim pakket aan gespecialiseerde zorg aan te bieden. Het ziekenhuis heeft in 2015 (cijfers 31.12.2015) in totaal 71 artsen en 596 medewerkers. Hiermee is het ziekenhuis één van de grootste privéwerkgevers van de streek. Toch legt het tegelijk de klemtoon op kleinschaligheid, met een brede zorgvoorziening op menselijke maat, waar de patiënt met vertrouwen naar toe gaat.

In het medische aanbod vinden we de hospitalisatieafdelingen Chirurgie, Inwendige Zorgen, Intensive Care, Geriatrie, Pediatrie en Materniteit, met daarbij een dagziekenhuis van 22 bedden. Dit geheel wordt aangevuld met een reeks medisch-technische diensten, waaronder een gespecialiseerde afdeling Spoed, een Mug-dienst, een laboratorium, radiologie, apotheek, fysiotherapie, functiemetingen, vijf operatiezalen … en daarbovenop een brede waaier aan gespecialiseerde consultaties. Binnen dit verzorgingsaanbod wordt jaarlijks zwaar geïnvesteerd om de jongste ontwikkelingen op de voet te kunnen volgen.

Enkele realisaties van de jongste jaren: het aantrekken van extra specialisten in de Neurologie, de Oncologie en de Oncologische Chirurgie; de oprichting van de dienst Collectieve Nierdialyse samen met het AZ Sint-Jan en het AZ Delta Roeselare; de verdere digitalisering van de dienst Radiologie, met o.a. de ingebruikneming van een nieuw digitaal mammotoestel met minieme stralingsdosis. Tevens is met het AZ Sint-Augustinus van Veurne een samenwerkingsovereenkomst gesloten inzake een ruim NMR-aanbod. Daarnaast bevinden alle verblijfsafdelingen, maar ook de Fysiotherapie (incl. rug- en nekschool) zich in een gloednieuwe omgeving. Sinds kort is er een zesde operatiezaal geopend, met de allernieuwste technologieën.

Bron: eigen berichtgeving

 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van