Typ om te zoeken

Facility

Best Deal: allround aanspreekpunt voor grootkeukens van zorginstellingen

Delen

Als zorginstelling weet u welke dagelijkse logistieke en administratieve inspanning er zit achter uw kwalitatieve, gevarieerde en budgettair verantwoorde maaltijdaanbod. Best Deal begeleidt en ondersteunt meer dan 150 zorginstellingen die hun keuken in eigen beheer uitbaten.

CEO Steve Dhoore: “Dankzij 22 jaar ervaring kennen we de Belgische grootkeukensector als geen ander. Best Deal is het aanspreekpunt voor grootkeukens die met vragen of (tijdelijke) problemen zitten. Ons team van ervaren raadgevers biedt oplossingen voor elk domein waarmee een keuken geconfronteerd kan worden. Van administratie tot de werkvloer.”

Uw visie in de praktijk gebracht

“Luisteren naar de klant om diens eigen visie op de grootkeuken te helpen stroomlijnen, is de eerste stap. Op het terrein vertalen we die in keukenorganisatie, HACCP-normering, kookprocessen, kwaliteitsverhoging, keuze warme of koude lijn, … Uniek is de administratieve ondersteuning via ons culinair secretariaat en onze IT-oplossingen. Wij helpen onze klanten van A tot Z in hun proces van voedingsaanbod, diëtetiek, logistiek of foodcostbeheer.”

Personaliseren van het keukenbeleid

Bewoners en patiënten worden mondiger op culinair vlak. Een uitdaging voor iedere zorginstelling om zich te profileren ten opzichte van de collega’s. “Best Deal komt tegemoet aan de variabele noden van de huidige markt”, zegt Steve Dhoore. “Maaltijdkeuzes, diëten op maat, specifieke allergieën … elke vraag om een rijker aanbod leiden we in goede banen.”

Digitaal gebruiksvriendelijk platform

“In ons gebruiksvriendelijke menubeheerprogramma staat de input van de keukenchef centraal. De technische fiches moeten perfect kloppen of schieten hun doel voorbij. Ook daarin brengt het culinair secretariaat van Best Deal een meerwaarde. Dé oplossing voor de chef: de administratieve overlast valt weg en de zorginstelling hangt niet langer af van leveranciersdata.”

Snel inspringen en noodoplossingen

“Best Deal reiken ook meteen noodoplossingen aan. Tegelijk denken we mee over de lange termijn. Zo wordt een kok die plots vertrekt, ook een opportuniteit. Is er een acuut probleem, dan bieden we hybride menu’s en interne ondersteuning aan. Flexibel en snel inzetbaar: met onze noodprocedure garanderen we continuïteit.”

Altijd 100% transparant en voorspelbaar

De kers op de taart? De financiële all-in formule van het gegarandeerd budget. “Op basis van gekozen kwaliteit en voedingsgewoontes van het huis stellen we een voedingsplan voor de menu-opbouw. Daarbij garanderen we een vaste voedingsdagprijs. Al voor 6000 bedden in dit concept onderhandelen we de beste prijzen met leveranciers – nauw in overleg met het keukenpersoneel van de klant. Hét verschil met een externe cateringservice.”

Green label als nieuwe standaard

“Het Green Deal label is voor Best Deal  de nieuwigheid voor 2019. Dé basis om op een verantwoorde manier een grootkeuken te beheren. Kwalitatieve maaltijden, korte keten, geen verspilling meer, integratie van bio- en fairtradeproducten. Als het van Best Deal afhangt, wordt het de nieuwe standaard voor de grootkeukensector.”

Geef een reactie