Typ om te zoeken

Overige

Bewoners wzc De Eeckhof verhuizen naar trendy wzc Cadiz

Delen

Op dinsdag 7 februari verruilen de 80 bewoners van woonzorgcentrum De Eeckhof hun stek in het oude centrum van de stad voor een gloednieuwe plek in de meest trendy buurt van Antwerpen. Ze nemen hun intrek op ’t Eilandje, in het hypermoderne Cadixgebouw. Hun thuis heet vanaf dan niet langer De Eeckhof. GZA Zorg en Wonen verwelkomt hen er op woonzorgcampus Cadiz. 

Woonzorgcampus Cadiz 

Woonzorgcampus Cadiz ligt ingebed in een innoverend nieuwbouwproject aan de waterkant met flats, winkels en restaurants. Gelegen langs de Napelsstraat enerzijds en het nieuwe, groene wijkplein Cadix anderzijds strekt Cadiz zich uit over het gelijkvloers en de eerste twee verdiepingen van dit vastgoedproject. 

Op dinsdag 7 februari opent deze splinternieuwe woonzorgcampus de deuren voor 120 bewoners met en zonder dementie. Als eerste binnen de provincie biedt Cadiz ook mensen met jongdementie een residentiële omgeving die op hen wordt afgestemd. Een thuis die een primeur is voor Antwerpen. Vanaf de zomer baat het woonzorgcentrum de 48 aanpalende assistentiewoningen uit. Deze vormen de ideale oplossing voor levensgenieters die graag, net zoals thuis, hun volledige vrijheid behouden. Ze leven er zelfstandig maar kunnen steeds rekenen op de warme zorg en assistentie van de medewerkers van Cadiz. 

Topniveau 

De kamers en leefruimtes op woonzorgcampus Cadiz baden in het licht dankzij de grote glaspartijen en zijn voorzien van de allernieuwste technologieën. Zo hebben de kamers niet enkel een flatscreen televisie en standaard zenderpakket, er hangt tevens een touchscreen zorgdisplay waarop zorgverleners de zorgtaken per bewoner nauwkeurig kunnen opvolgen en registreren in het elektronisch zorgdossier. Ook de zorgverlening zelf wordt georganiseerd vanuit een nieuwe invalshoek. Er zijn geen traditionele verpleegposten meer; het personeel is aanwezig op de leefgroepen. In de leefruimtes zullen de maaltijden van de bewoners ter plaatse afgewerkt en 

opgediend worden, met een leefruimte die geurt naar een heerlijk maal en een persoonlijke bediening als resultaat. 

GZA Zorg en Wonen 

Cadiz is de nieuwste woonzorgcampus van GZA Zorg en Wonen. De groep telt momenteel tien woonzorgcampussen in de brede Antwerpse regio en biedt zorg en een thuis aan een duizendtal ouderen. Voor een gepersonaliseerde zorg op maat kunnen ouderen in Antwerpen terecht in De Zavel, Goudblomme, Sint-Camillus en Sint-Gabriël. Daarnaast kunnen zij ook terecht in Sint-Bavo in Wilrijk, De Hazelaar in Kontich, Heide Velden in Schelle, Sint-Vincentius in Kalmthout en De Bijster in Essen. Om aan de verschillende zorgbehoeften te kunnen voldoen, biedt GZA Zorg en Wonen ook andere zorgvormen aan zoals kortverblijf, dagverzorging en assistentiewoningen. 

VZW GZA Zorg en Wonen behoort tot de groep GasthuisZusters Antwerpen waar ook GZA Ziekenhuizen deel van uitmaakt met de campussen Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel. 

Bron: GZA – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van