Typ om te zoeken

ICT Woonzorgcentra

Calsys integreert Cobs-toestellen in innovatief verpleegoproepsysteem voor woonzorgcentra

Delen

Het Belgische Electronic Design en het Zweedse Cobs hebben een nieuw, vooruitstrevend geïntegreerd verpleegoproepsysteem voor woonzorgcentra gelanceerd onder de naam Calsys Smart 1. Dat systeem combineert de kwaliteit en stabiliteit van DECT-technologie voor telefonie met de gebruiksvriendelijkheid van Android, waardoor het mogelijk is om met één enkel toestel te bellen alsook alle zorginterventies meteen te registreren en gegevens in realtime online bij houden of uit te wisselen met andere software.  

Het toestel ziet er bijna uit als een smartphone en wordt aangestuurd door een zeer intuïtief ogende app. ‘Het is vooral een zeer handig toestel’, opent sales- en marketingmanager David Grosjean. ‘Zo kan de zorgverlener handsfree en in één oogopslag zien van wie de oproep komt dankzij het schermpje bovenaan’. 

Zorgcentra zijn veeleer partner dan klant

De bekende groep Armonea, die 85 zorgcentra runt in België, heeft het toestel al in gebruik genomen. ‘We luisteren nu naar hun feedback. Luisteren naar de klant, dat is een van onze grootste troeven’, licht sales- en marketingmanager David Grosjean van Calsys toe. ‘Op hun aangeven plooien we het systeem verder naar hun wensen. Het is dus niet te nemen of te laten. We gaan een partnership aan met de zorgcentra of andere zorgdiensten, veeleer dan een leveranciers-klantenrelatie’, beklemtoont Grosjean. 

Doorgedreven mogelijkheden tot personaliseren 

‘Voor Calsys Smart 1, gebruiken we de toestellen van het Zweedse Cobs, waarop dus onze software draait. Zo combineren we twee technologieën tot een nieuw uniek product’, gaat David Grosjean verder. ‘Goed om te weten is dat het toestel sterk gepersonaliseerd kan worden. Niet elke residentie heeft immers dezelfde werking en processen. Calsys heeft ervoor gezorgd dat de keuzemogelijkheden in de app aangepast kunnen worden per rusthuis. Bovendien is het toestel in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat elke collega een gepersonaliseerd toestel kan hanteren. De rubberen hoes ligt bovendien heel stevig in de hand en kan tegen een stootje.’ 

Centraliseren en uitwisselen van gegevens 

Met één enkel Calsys Mobile Dect-toestel kan de zorgverlener zowel bellen als alle gegevens van de interventie verwerken. De software kan communiceren met courante programma’s in de sector, zoals Corilus Care + of Care Solutions, en daaruit gegevens trekken. Kortom, het is een totaaloplossing die de kamerterminal perfect vervangt. ‘Het is even een investering, maar de zorgverlener wint er enorm veel administratieve tijd mee, wat uiteindelijk zeer voordelig is voor het zorgcentrum.’

Compatibel met eerdere systemen van Calsys 

‘Het is evengoed mogelijk om het mobiele toestel met een vast toestel in de kamer te combineren’, vult David Grosjean verder aan. ‘De nieuwe Calsys Smart 1 is immers perfect compatibel met de eerdere systemen van Calsys. Bij nieuwbouw of uitbreiding hoeven rusthuizen die ons systeem al gebruikten, niet meteen alles te vernieuwen. Ze kunnen wel perfect combineren met de nieuwe toestellen van Calsys. Flexibiliteit is een grote troef: we zijn een Belgisch bedrijf en onze mensen zijn altijd beschikbaar om ter plaatse de juiste oplossing te integreren.’ 

Al meer dan 20 jaar vooruitstrevende oplossing voor de zorgsector 

David Grosjean benadrukt verder dat Electronic Design al meer dan 20 jaar stabiele oplossingen aanreikt voor woonzorgcentra en telecommunicatie-oplossingen voor ze bedenkt. Zo is Calsys indertijd ontstaan. Ook vandaag willen we een voortrekkersrol blijven spelen. Door nu de toestellen van Cobs te combineren met onze software hebben we ijzersterke oplossing in handen waar de hele zorgbranche baat bij heeft’, besluit hij. 

Partners en installateurs die interesse hebben in een samenwerking, kunnen zich altijd melden. Calsys staat immers altijd open voor vooruitstrevende partnerships . 

www.calsys.be 

 

Voor meer informatie of een presentatie kunt u contact opnemen met:  

Calsys

David Grosjean  

+32 2 582 43 43  m: +32 470 87 11 89 

Keizerstraat 34, B-1740 Ternat 

[email protected] 

www.calsys.be 

Geef een reactie