Typ om te zoeken

Overige

Care Property Invest verwerft te ontwikkelen woonzorgcentrum in Vorst

Delen

Care Property Invest meldt de overname van de ontwikkeling van een gepland woonzorgcentrum te Vorst. Hiertoe heeft zij op 28 februari 2017 de grond aangekocht waarop het woonzorgcentrum gerealiseerd zal worden alsook alle overeenkomsten met betrekking tot de bouw van het woonzorgcentrum overgenomen. Het woonzorgcentrum zal bestaan uit 118 vergunde woongelegenheden.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: “Deze nieuwe ontwikkeling te Vorst is voor Care Property Invest het 2e project in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en past binnen ons strategisch plaatje van geografische uitbreiding. Bovendien is dit de eerste keer dat we met een dochtervennootschap van Anima Care nv mogen samenwerken. Hiermee zorgen we actief voor een betere spreiding van de debiteurenrisico’s. Na deze investering, zal onze Belgische vastgoedportefeuille 87 projecten tellen, waarvan 2 in ontwikkeling”.

De uitbating

De exploitatie van het woonzorgcentrum zal na de voorlopige oplevering gebeuren door een dochtervennootschap van Anima Care nv, op basis van een lange termijn huurovereenkomst van het type triple net. Anima Care nv werd in 2007 opgericht en is een dochtervennootschap van Ackermans en Van Haaren, een gediversifieerde Belgische beursgenoteerde groep (BEL 20). Anima Care nv houdt zich bezig met zowel het investeren in als uitbaten van zorgvastgoed voor senioren en geeft elke dag het beste van zichzelf om 1600 senioren te voorzien van uitstekende zorg en huisvesting. Zij bereidt ook een aantal nieuwbouwprojecten voor, waaronder deze nieuwe ontwikkeling te Vorst, wat het aantal bewoners sterk zal doen toenemen. Anima Care nv exploiteert per 31 december 2016 1.347 rusthuisbedden, 77 bedden herstelverblijf en 197 assistentiewoningen, verspreid over 14 zorgcentra (7 in Vlaanderen, 3 in Brussel, 4 in Wallonië).

Het vastgoed

Het te ontwikkelen woonzorgcentrum ligt nabij het centrum van Vorst. In de onmiddellijke omgeving bevinden zich banken, winkels en een ziekenhuis. De site is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer door de diverse tram-en buslijnen, en met de wagen door de vlotte aansluiting met de Brusselse Ring en de aanwezigheid van een autodelen-parkeerplaats in de straat zelf. Op de site zullen 118 door COCOM vergunde woongelegenheden gevestigd worden, verspreid over 6 verdiepingen. In de ondergrondse verdieping is een parkeergarage voorzien. De stedenbouwkundige vergunning voor de realisatie van het woonzorgcentrum werd reeds bekomen waardoor de constructiewerken met betrekking tot deze nieuwe ontwikkeling nog in 2017 aangevat zullen worden en maximaal 24 maanden in beslag zullen nemen.

De transactie

Care Property Invest kocht op 28 februari 2017 de bouwgrond in de Schaatsstraat te Vorst. De bouwgrond werd volledig gefinancierd met externe middelen en de nieuwbouw zal gefinancierd worden met een mix van eigen en vreemd vermogen. De totale investeringskost wordt geraamd op circa 15.200.000,00 €. Na voltooiing van het woonzorgcentrum zal Care Property Invest, middels een langdurige huurovereenkomst van het type triple net met een dochtermaatschappij van Anima Care nv, een geïndexeerde vaste jaarlijkse huur genereren.

Bron: Care Property Invest – eigen berichtgeving

Tags: