Typ om te zoeken

Ziekenhuizen

CHR Citadelle Hospital opteert voor prestigieuze JCI-kwaliteitslabel

Delen

Centre Hospitalier Regional De La Citadelle wil naar JCI (Joint Commission International) certificering toe, een prestigieus kwaliteitslabel overgewaaid uit Amerika. Het ziekenhuis heeft met het bedrijf QTracer een meerjarig contract getekend voor digitale ondersteuning van het accreditatietraject. In het kader van dit contract zal QTracer software en services voor compliance en accreditatiebeheer leveren om het ziekenhuis te helpen bij het continue verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zorg.

CHR Citadelle heeft in samenwerking met QTracer het volledige JCI-accreditatieprogramma omgezet naar de Franse taal en gedigitaliseerd. Nu kan het ziekenhuis met de aangekochte softwareoplossing de kwaliteit en veiligheid van zorg real-life inzichtelijk maken en compliance-inzichten en verbetergegevens automatisch rapporteren door middel van een App op een tablet. De App is gekoppeld aan een centraal dashboard waarmee verbeter- en aandachtspunten ziekenhuisbreed worden gedeeld en de verbetergroei kan worden gemonitord. Door het  digitaliseren van de administratieve processen kan CHR Citadelle efficiënter haar kwaliteitslabels behalen en tegelijkertijd besparen op de accreditatiekosten. Gunstige bijkomstigheid is dat de App de ziekenhuis medewerkers aanmoedigt tot samenwerkend meten, leren en verbeteren en hiermee bijdraagt aan een structurele verbetercultuur.


Over QTracer
QTracer is een jong bedrijf uit Nederland dat sinds augustus 2015 software ontwikkelt en levert voor prestatiemeting en feedback om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren in het kader van certificatie. Verschillende ziekenhuizen in Nederland en België profiteren al van deze oplossing en kunnen nu hun processen stroomlijnen, kosten verlagen en prestaties verbeteren binnen de grenzen van de naleving van kwaliteits- en patiëntveiligheidsnormen en accreditatieprogramma’s.

Over CHR Citadelle
Het “Centre Hospitalier Regional de la Citadelle” is een van de grootste Franstalige openbare ziekenhuizen. Alle pathologieën worden behandeld in 22 hoogwaardige medische diensten op basis van drie sites (Citadelle, Sainte-Rosalie en Château Rouge) in de regio Luik. Hulpdiensten ontvangen meer dan 200 patiënten per dag. De CHR staat voor ideeën zoals zorg, solidariteit en wederzijds respect. Het is zich volledig bewust van zijn missie van openbare dienstverlening en biedt tegelijkertijd geavanceerde, hoogwaardige en effectieve medische diensten.

Geef een reactie