Typ om te zoeken

HR

Christophe Maes senior adviseur bij het NIAZ

Delen

Sinds 16 september 2016 is Christophe Maes als senior adviseur verbonden aan het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Maes, voorheen manager kwaliteit en innovatie bij regionaal ziekenhuis AZ Alma in Eeklo, zal zich primair richten op de ondersteuning van zorginstellingen in Vlaanderen. Het NIAZ maakt hier een sterke groei door. “Het begeleiden van zorginstellingen naar kwaliteitsvolle zorg is een uitdaging die ik bijzonder graag aanga”, aldus Maes.

De NIAZ senior adviseur

Het NIAZ toetst of zorginstellingen in Nederland en Vlaanderen het huis op orde hebben. Dat gebeurt aan de hand van het internationale accreditatieprogramma NIAZ-Qmentum. Zorginstellingen gebruiken dit normenkader om invulling te geven aan kwaliteit en veiligheid in de eigen organisatie. Senior adviseurs begeleiden, adviseren en coachen de zorginstellingen in alle fasen van het accreditatieproces. Ze bezoeken de zorginstelling, verstrekken informatie, bieden hulp bij het structureren van werkzaamheden en reiken goede voorbeelden aan. Maes is al sinds 2007 extern auditor voor het NIAZ. Deze functie legt hij neer nu hij senior adviseur wordt.

Het NIAZ in Vlaanderen

NIAZ-Qmentum is een van oorsprong Canadees accreditatieprogramma dat beoordeelt of zorginstellingen veilige en verantwoorde zorg bieden en of de instelling over een verbetercultuur beschikt. NIAZ-Qmentum is toegesneden op de Nederlandse en Vlaamse situatie. Het combineert de voordelen van een internationaal erkend en krachtig ondersteund accreditatieprogramma met kennis van de situatie in Nederland en Vlaanderen. Het NIAZ heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt in Vlaanderen. Meer dan 60% van de Vlaamse ziekenhuizen heeft zich bij het NIAZ aangesloten, evenals instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, de langdurige zorg en de ambulante zorg.

Bron: NIAZ – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van