Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Cleanfix verrast met innovatieve schoonmaakrobot

Delen

De Robo-40 is de nieuwste oogappel van Cleanfix. Het relatief kleine Zwitserse bedrijf lanceerde deze gloednieuwe schoonmaakrobot onlangs op de Belgische markt. De schrob- en zuigmachine reinigt per uur 400 vierkante meter vloer en werkt volledig zelfstandig. Alleen het vullen en opstarten vergt wat menselijke ‘hulp’.
Toen Cleanfix vijf jaar geleden het gevoel kreeg dat de schoonmaakmarkt in de richting van robotisering evolueerde, zette het bedrijf haar mensen aan het werk om een gloednieuwe schoonmaakrobot te ontwikkelen. “Het resultaat is een machine die minstens even goed schoonmaakt als mensen, en dat tegen aanzienlijk lagere (personeels)kosten. Het systeem bevat drie vochtige borstels en is heel wendbaar. De batterij moet pas na zes uur worden herladen. De tank van 25 liter heeft pas om de drie uur een bijvulbeurt nodig,” zegt Roland de Korte van Cleanfix België.
Het toestel is momenteel nog vrij klein (werkbreedte 400mm, zuigbreedte 500mm), maar op termijn wil Cleanfix een grotere versie ontwikkelen.
(BVC)

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie