Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Cleanroom Systems Belgium: turnkey vanaf design tot en met validatie

Delen

CSB focust op turnkey ziekenhuisapotheken conform de GMP en PIC/S normen, en state of the art operatiekwartieren in diverse Belgische ziekenhuizen. CSB neemt hierbij het ontwerp en de studie voor zijn rekening. Met zowel technische medewerkers van het ziekenhuis als met toekomstige gebruikers worden verkennende gesprekken gevoerd. Aan dergelijke projecten gaat vaak een lange studie- en voorbereidingsfase vooraf. Maar hoe langer en hoe grondiger het voortraject, hoe beter de entiteit zelf uiteindelijk gerealiseerd wordt.
 
In functie van de noden wordt een grondplan van de cleanroom opgesteld dat verder wordt uitgewerkt tot een volledig technisch ontwerp, een zogenaamd User Requirements Specification (URS). Hierin worden alle facetten tot in de details gespecifieerd en geïntegreerd om het project optimaal te doen slagen.
 
Samen met de klant worden de juiste materialen en elementen gekozen zoals wand-, vloer- en plafondsystemen, draai- en schuifdeuren, doorgeefkasten, ramen, enz. Ook een passende luchtbehandeling in functie van het zorg- of productieproces maakt hiervan deel uit. Met componenten van diverse kwaliteitsleveranciers uit binnen- en buitenland worden concepten op maat uitgewerkt.
 
Ziekenhuizen vragen om flexibiliteit
 
In ziekenhuizen is vooral de flexibiliteit zeer belangrijk. Alles moet mooi afgerond en in één vlak afgewerkt zijn. Hiervoor heeft CSB een vrij uniek metalstud systeem ontwikkeld. Daarna wordt er afgewerkt met HPL of Trespa van 4mm dik, een concept waarmee CSB uniek is in de Benelux. Met dit concept hoeven er geen opbouwmaterialen langs de achter- of bovenzijde ingewerkt te worden.
 
Eén aanspreekpunt, correct en regelmatig onderhoud
CBS heeft het voordeel dat het één aanspreekpunt is voor bouwkunde en technieken, een troef naar uitvoering en planning. Bovendienvolgt CSB stelselmatig op of de constructie op vlak van technieken en bouwkunde overeenstemt met de vooropgestelde doelstellingen, zowel functioneel als esthetisch. Ook als de cleanroom in gebruik is, blijft CSB bekommerd over de vlekkeloze werking ervan. CSB garandeert bovendien een correct en regelmatig onderhoud.


 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie