Typ om te zoeken

ICT

Comfort Wonen, een veilig en volwaardig alternatief

Delen

Vlaamse senioren wonen het liefst thuis, dat is geen geheim. Toch is de nieuwe generatie ouderen meer dan ooit op zoek naar comfort en veiligheid. Factoren die ze momenteel niet aantreffen in hun vaak verouderde, niet aangepaste woning. Een woonomgeving die vooruit kijkt, waar op afroep zorg kan geleverd worden zonder verlies van privacy lijkt alvast een mooie combinatie. “Comfortwonen” maakt dit waar en SuperHuis wil als projectontwikkelaar graag dit concept uitgewerkt door ‘Digitale woonassistent’ aanbieden aan haar klanten.

SuperHuis bestaat vandaag 35 jaar en is actief op de markt van de woning –en appartementsbouw. Daarnaast zijn ze geëvolueerd tot projectontwikkelaar, het gaat dan onder andere over het verkavelen van gronden, het bouwen van assistentiewoningen alsook het realiseren van comfortappartementen. 

Kleinschaligheid als troef

Assistentiewoningen verschijnen tegen een hoog tempo in het straatbeeld. Ook Superhuis investeert volop in deze woonvorm maar wel op een doordachte manier.

Raf Pauwels (Partner binnen de SuperHuis groep): “We geloven sterk in ons concept van assistentiewoningen. Het gaat hier steevast over kleine tot middelgrote projecten in plaats van megalomane projecten die als het ware een seniorendorp op zich zijn. We kiezen bewust voor projecten met een 22-tal erkende flats, veelal pal in het centrum. Ook de gemeenten waar we bouwen zijn bewust gekozen. Ook hier mijden we de grote steden en gemeenten en opteren we bijvoorbeeld voor Begijnendijk, Linter, Hoogstraten, Ravels,… 

Betaalbaarheid en comfort staan hierbij centraal, en de kleinschalige aanpak werkt overduidelijk. Superhuis kiest ook resoluut voor en partnership en dit voor, tijdens en na de bouw. Zo wordt altijd voor een samenwerking gekozen met het lokale gemeentebestuur en het ocmw, lokale zorgactoren en een ervaren exploitant die ook na de oplevering de kwaliteit van de geleverde zorg verder kan bewaken.

Comfort en veiligheid

Superhuis wil zich ook graag richten op de realisatie van “comfortappartementen”, uitgewerkt door Digitale woonassistent. Digitale woonassistent is een innovatief digitaal secretariaat dat gespecialiseerd is in woonbeheer, zorgbeheer & verhuurpromotie op maat. De technologie en de persoonlijke begeleiding van Digitale woonassistent past natuurlijk perfect in de setting van assistentiewoningen, maar kan ook toegepast worden in reguliere bouwprojecten. 

Raf Pauwels: “We zien dat steeds meer mensen naast typische bouwaspecten zoals een goede isolatie, ventilatie,… ook terecht eisen gaan stellen bij het duurzaam en levensloopbestendig karakter van een woning of appartement. Bij een aankoop gaat onze projectbegeleider ook vragen naar de noden en (zorg)behoeften van onze klanten. Dat gaat over de keuze tussen tegels en parket, inductie of keramisch koken,… maar evengoed over verzonken deurdorpels, draaicirkels en de werkhoogte van het werkblad en toestellen in de keuken,… Dit doen we niet alleen, maar met een ervaren partner in de zorg. Natuurlijk is infrastructuur niet genoeg, Digitale woonassistent zorgt ervoor dat we naast comfort en toegankelijkheid ook veiligheid, communicatie én zorg kunnen introduceren in al onze realisaties.”

Marc Driesen (Digitale woonassistent): “Comfortwonen is een volwaardig alternatief voor assistentiewoningen. We kunnen dit integreren in ieder bestaand of nieuwbouw project. Centraal bij Comfortwonen staat de 24uurs telefooncentrale die zorgt voor thuiszorgcoördinatie, crisiszorg, administratieve bijstand,… We werken ook vraag gestuurd. Er zijn dan ook geen kosten aan verbonden, zolang er geen assistentie gevraagd wordt. Zo maak je van een gewoon appartement tijdelijk of permanent een volwaardige assistentiewoning mét assistentie. De software en de centrale van Digitale woonassistent zorgen voor de juiste ondersteuning.

Meer informatie over Digitale woonassistent via: digitalewoonassistent.be

Kijk ook naar de korte animatie over dit concept via: http://www.zorganderstv.be/reportages/comfort-wonen-maakt-van-een-gewone-flat-een-assistentiewoning

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van