Typ om te zoeken

ICT

Communicatie in de Zorg. Wat echt nodig blijkt, is expertise, professionalisme en een no-nonsense partner.

Delen

Telecommunicatie in de zorgsector is altijd al een absoluut onmisbaar verhaal geweest. Communicatie kan mensenlevens redden, maar toch is het een topic dat steeds complexer dreigt te worden. De complexiteit ligt echter niet altijd in de technologie maar in de veelheid aan partners en betrokkenen die dergelijk systeem in een zorginstelling dient te implementeren. Het gaat vaak over het nemen van verantwoordelijkheid en het verwachtingspatroon correct scheppen.  

Televic Healthcare, had al meer dan 70 jaar ervaring als fabrikant van oproepsystemen en zorgcommunicatieplatformen, toen het de keuze maakte om te evolueren naar een totaalintegrator. De reden was zeer simpel. Het was de wens van de zorgsector, die toch op zoek blijkt te zijn naar 1 sterke ervaren partner die de verantwoordelijkheid over de volledige alarmflow en communicatie op zich kan nemen. Het is in het verleden al veel te vaak gebleken dat telecommunicatieprojecten voor de directies van zorginstellingen een enorme uitdaging zijn. En niet op zijn minst omwille van het aantal partners die aan de ‘uitvoeringstafel’ zitten. 

Televic Healthcare SOLUTIONS is ontstaan uit de wens van de klant om ontzorgd te worden op vlak van technologie. De tijd dat een oproepalarm binnen éénzelfde systeem bleef en op een pager werd afgeleverd is al heel lang voorbij, maar dat toch bleek dit scenario voor de zorgsector wel het eenvoudigste. Wat er ook gebeurde, er was slechts 1 leverancier te contacteren. 

Daarom bouwden we bij Televic een ecosysteem op, samen met een aantal geselecteerde merken, dat er voor zorgt dat deze meerwaarde terugkomt. Een alarmoproep die vertrekt uit één van onze oproepsystemen legt een reis af langs servers, switchen, alarmservers, wifi en mobiele toestellen. Een reis waar diversie technologiegrenzen worden overgestoken en waar vaak diverse leveranciers bij betrokken zijn. Het Televic Healthcare Solutions concept heft deze grenzen op, door al deze technologieën aan 1 geheel aan te bieden en uit te rollen als 1 gevalideerd technisch platform. 

Televic Healthcare Solutions plaatst uw IT infrastructuur die de stabiliteit van uw oproepsysteem en communicatie garandeert. Onze eigen AQURA alarmserver distribueert alarmen op een intelligentie manier en biedt diverse open connecties (ESPA, REST, SIP, SMS, VIDEO, I/O,….) zodat u alle technologieën kan integreren. Het transport van elk alarm en/of telefoongesprek gebeurt via het door ons uitgerolde Ruckus WIFI netwerk naar de gecertifieerde Spectralink Voice over WIFI toestellen die wij u aanleveren en onderhouden. De volledige reis van elke communicatiepakketje wordt door 1 reisgids begeleidt: Televic Healthcare Solutions. 

Een duidelijk verhaal, maar vooral een no-nonsense oplossing die u als zorginstelling zal ontzorgen op vlak van communicatietechnologie. Het is vooral onze bedoeling dat u altijd weet waar u terecht kunt als er toch iets zou verkeerd lopen.  Onze Televic helpdesk was altijd al 24/7 ten dienste van onze klanten van oproepsystemen. In projecten waar wij de volledige telecommunicatieoplossing hebben aangeleverd, staan wij in voor de volledige installatie en service op onze Huawei switchen, Fortinet firewalls, Salicru Noodvoeding, Ruckus Wifi en Spectralink toestellen alsook de telefooncentrale. 

Met ons geautomatiseerde Fusion platform gaan we nog een stapje verder. Wat als wij, sneller dan uzelf, konden detecteren dat er ergens een kink in de kabel is in uw communicatieplatform? De Televic Quantum box monitort uw installatie 24/7 op een perfect werking. Wanneer een bepaalde service of een bepaald onderdeel dreigt voor problemen te zorgen, zal onze helpdesk u pro-actief contacteren om dit te melden en verdere stappen af te spreken. Waar nodig wordt via de beveiligde Quantum verbinding een Remote Service interventie uitgevoerd om er voor te zorgen dat de downtime van het systeem minimaal is. Het Fusion platform gaat zo ver dat het vervangen van onderdelen via geautomatiseerde indiensstellingsprocedures gebeurd waardoor dit sneller kan gebeuren en met een minimum aan menselijke interventie.  

Een sprookje, denkt u…Intussen is dit realiteit geworden. Wij bewijzen u graag wat ons ecosysteem te bieden heeft in onze demoroom in Izegem. Of gaat u liever even gluren bij de buren? Dan geven wij u graag de referenties waar u de ervaringen van onze tevreden klanten kunt gaan bekijken. 

Meer info: www.televic-healthcare.com of 051/33.18.76 

Geef een reactie