Typ om te zoeken

Woonzorgcentra

Woon- en zorgcentrum de Bekelaar kent het recept voor heerlijke koffie 

Delen

Het Lommelse woon- en zorgcentrum de Bekelaar bouwt momenteel aan een nieuw woonzorgcentrum ter vervanging van de bestaande accommodatie. En ook daar zal er lekkere koffie geschonken worden. Enkele jaren terug al kozen ze voor een nieuwe aanpak en een nieuwe leverancier. Het bleek een keuze die nog steeds goed gesmaakt wordt. Maar wat is er dan precies veranderd? We vroegen het aan directeur Tom Houthuys en keukenverantwoordelijke Dirk Timmermans. 
 
Een paar jaar geleden maakten de bewoners en medewerkers van de Bekelaar kennis met de gevriesdroogde koffie van specialist NESCAFÉ. “Het begin van een nieuw tijdperk”, zegt directeur Tom Houthuys. “Al waren we in het begin terughoudend toen Nestlé Professional ons hun verhaal deed. Gevriesdroogde koffie, echt? We dachten dat dit naar smaak toe niet goed zou zijn, maar we bekeken en proefden verschillende concepten van meerdere leveranciers en de koffie van NESCAFÉ blonk uit.” 
 
Bij die smaaktest stelden verschillende leveranciers hun oplossing voor. Zowel het personeel als de bewoners maakten deel uit van het panel. “De smaak is één aspect, een heel belangrijk natuurlijk, maar ook op verschillende andere vlakken zorgt het concept van NESCAFÉ voor een meerwaarde. Zo zijn hun toestellen heel wat onderhoudsvriendelijker, gemakkelijker te reinigen en brengen ze heel wat minder afval met zich mee”, klinkt keukenverantwoordelijke Dirk Timmermans tevreden. “De toestellen op zich werken ook gewoon prima, er zijn heel weinig technische interventies nodig. Natuurlijk verzorgen en reinigen we alles ook zoals het hoort.” 
 
“Naast koffie beschikken we ook over chocolademelk en thee. De medewerkers en bewoners hebben de keuze, want we kunnen heel flexibel zijn naar hoeveelheden toe. Ook naar smaak toe kunnen we ons aanpassen per persoon door te gaan spelen met de grammages. De ene persoon heeft zijn koffie liever wat sterker dan de andere, en dat kan perfect. In de nieuwbouw, waar we in 2020 zullen intrekken, zullen we onze koffiebeleving trouwens nog meer kunnen aanpassen per bewoner, per tas. Onze koffieleverancier denkt daar nu al actief over mee”, blikt Tom Houthuys vooruit.  
 
www.nestleprofessional.be
 
 
 

Geef een reactie