Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Escape Room AZ Damiaan Oostende vestigt aandacht op patiëntveiligheid

Delen

De speciaalste escape room van het land staat momenteel op het voorplein van AZ Damiaan in Oostende. Escape rooms zijn razend populair en dat is ook het Oostendse ziekenhuis niet ontgaan. Het plaatste deze escape room naar aanleiding van de jaarlijkse nationale Week van de Patiëntveiligheid. 
 
Na het Glazen Huis, een nagebouwde patiëntenkamer in een glazen container, en de 24-uren-marathon opteert AZ Damiaan dit jaar voor een escape room van 100m² om de Week van de Patiëntveiligheid extra in de verf te zetten.
 

AZ Damiaan Escape Room

Het AZ Damiaan met rechtsonder het parcours van de escape room.


 
In de escaperoom ontdek je allerhande factoren die aanleiding kunnen geven tot risicovolle situaties in een ziekenhuis. Aan de hand van doe- en denkopdrachten moeten deelnemende teams zich zo snel mogelijk een weg banen doorheen het parcours. Het team dat het snelst ontsnapt, wint.
 
Kris Ramault

Projectmedewerker kwaliteit & accreditatie Kris Ramault begeleidt de teams tijdens de zoektocht en zorgt voor extra uitleg.


 
De teams die deelnemen komen uit de verschillende afdelingen van het ziekenhuis maar ook studenten die nog bezig zijn aan hun zorgopleiding kunnen meedoen. Er zijn dan ook drie scenario’s beschikbaar binnen de escape room: eentje voor studenten, eentje voor zorgmedewerkers en eentje voor niet-zorgmedewerkers. De directie van AZ Damiaan beet de spits af en zette een tijd neer van iets meer dan 18 minuten.
 
Patiënten en bezoekers zijn ook altijd welkom voor een rondleiding en extra informatie rond patiëntveiligheid.
 
De codes in de escape room wijzigen geregeld. Ze doorvertellen heeft dus geen zin.

De codes in de escape room wijzigen geregeld. Ze doorvertellen heeft dus geen zin.


 

Geef een reactie