Typ om te zoeken

ICT

Dimension Data houdt Ziekenhuis Maas en Kempen online

Delen

Dimension Data staat in voor de volledige opzet van het netwerk van het Limburgse Ziekenhuis Maas & Kempen, een project van 1 miljoen euro. Het nieuwe ziekenhuis opent in september 2017 de deuren en bundelt de activiteiten van de campussen in Bree en Maaseik op een nieuwe locatie in Maaseik.

Dimension Data neemt er het volledige netwerkontwerp voor zijn rekening, zowel bekabeld – via LAN – als draadloos. Het betreft een complexe omgeving, want de medische apparaten, medische monitoring, systeem voor gebouwenbeheer, toegangscontrole, camerabewaking en andere toepassingen sturen een groot volume aan data door via het netwerk. Bovendien wordt het WiFi-netwerk ook gebruikt voor telefonische communicatie. Een goed bereik kan in die context dus levens redden. Ook de security is cruciaal, aangezien er heel wat vertrouwelijke gegevens op de servers staan.

Na een site survey bepaalde Dimension Data de juiste locaties voor de access points. Daarna zorgde het bedrijf voor het IP-plan, het technische design en de volledige installatie. Een projectleider van Dimension Data volgt het hele project op van A tot Z, en staat het Ziekenhuis Maas en Kempen bij met (technische) raad en daad, ook tijdens gesprekken met andere leveranciers.

“We zijn niet over een nacht ijs gegaan bij onze keuze voor Dimension Data”, zegt Sabine Bayen, Diensthoofd Informatica bij Ziekenhuis Maas en Kempen. “Verschillende partijen hebben zich ingeschreven op ons lastenboek. We hebben alle ingediende offertes grondig bekeken en gedetailleerd onderzoek gedaan naar de voorstellen, de mogelijkheden en de referenties die ze opgeven. Dimension Data mocht, net als een aantal andere partijen, zijn dossier mondeling komen verdedigen. Al snel werd het duidelijk dat die mensen weten waarover ze praten. Ze stelden een mooi uitgewerkt project voor. Bovendien voelden we dat ze begrepen wat we nodig hadden, en dat ze ervoor zouden zorgen dat we dat resultaat ook bereiken.”

Op regelmatige basis vinden er projectmeetings plaats in Maaseik waarop – naast de vaste projectleider – ook de technische specialisten van Dimension Data aanwezig zijn. De samenwerking werd al snel na de start uitgebreid: Dimension Data staat nu ook in voor de setup van de firewall en stelt een bijkomende projectleider ter beschikking die helpt bij de complexiteit inzake connectiviteit en telecommunicatie, tijdens ontmoetingen met andere leveranciers of wanneer het gaat om het patchen van de switchen.

“Ook dat overtuigde ons bij onze keuze: we voelen dat er voldoende capaciteit en kennis is bij de medewerkers van Dimension Data. Het is voor ons erg interessant om te werken met één partner die veel mogelijkheden heeft. Dat laat meer flexibiliteit toe, en het is makkelijker om afspraken te maken”, zegt Sabine Bayen.

In Ziekenhuis Maas & Kempen zullen zo’n 690 mensen werken, onder wie een honderdtal artsen. Op de nieuwe campus komen 226 bedden.

Bron: eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van