Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Laat verwarring rond nieuwe VIPA-subsidies niet in de weg van uw project staan

Delen

Wat met de koelkasten bijvoorbeeld? Dometic zorgt voor opheldering


In maart 2016 is de VIPA-subsidiëringstrein weer stilletjes op gang getrokken, al zijn de regels om in te stappen enigszins veranderd. Op dit moment bestaat er ook nog wat onduidelijkheid, onder meer betreffende de koelkasten. Gelukkig zijn de bekende koelkasten van Dometic nog altijd een verstandige keuze voor uw zorginstelling, zeker voor ziekenhuizen die hun JCI-accreditering willen (blijven) behalen.

 
Het goede nieuws is dat er terug ruimte vrijgekomen is voor VIPA-subsidies. De spelregels zijn echter her en der aangepast en dat zorgde de voorbije maanden weleens voor verwarring. Zo bepaalt een van de voorschriften dat de huishoudtoestellen een A+ label moeten hebben. Dit is het geval voor  de geruisloze thermo-elektrische minibars van Dometic, maar niet voor de geruisloze absorptiekoelkasten waarin ook voeding feilloos bewaard kan worden.
 
De kamerkoelkasten voor ziekenhuizen en woonzorgcentra vallen volgens de voorschriften namelijk niet onder huishoudtoestellen, maar onder professionele toestellen. Uw zorginstelling kan dus nog steeds genieten van deze unieke koelkasten, want alleen Dometic biedt met deze toestellen geruisloze koeling op zo’n formaat aan waarin voeding bewaard kan worden. Zelfs bij een omgevingstemperatuur van 32°C koelen ze volstrekt geruisloos tot 3°C. Er wordt dan wel meer energie verbruikt dan bij een compressorkoelkast, maar dankzij het gebruik van zonne-energie kan dit meteen gecompenseerd worden.
 
De fluisterstille HC302 en HC502 voldoen aan de Duitse DIN-normen, zijn uitgerust met een slot, temperatuuraanduiding, alarm, digitaal display… en kunnen gekoppeld worden aan het gebouwbeheersystem via een RS-232-aansluiting.
 
De koelkasten van Dometic passen niet alleen in het plaatje van de VIPA-voorschriften, maar dragen ook hun steentje bij in het behalen van JCI-accrediteringen. Zo opteerde GZA-ziekenhuis Sint-Augustinus voor 10 compressorkoelkasten ter bewaring van medicatie: de nieuwe modellen HC302 en HC502. Deze koelkasten doorstonden met glans de JCI-audit en dat hoeft niet te verbazen. Voorafgaand aan de lancering werden de HC302 en HC502 namelijk uitvoerig getest en bijgestuurd. Naast Sint-Augustinus testten ook Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, AZ Sint-Elisabeth Zottegem en het Citadelziekenhuis in Luik de toestellen. Zo spelen de koelkasten perfect in op de noden en wensen van de ziekenhuizen. Gelijkaardige testprojecten liepen ook in Engeland, Duitsland en Nederland.
 
Nieuw logo DometicOndertussen blijft Dometic ook op andere vlakken innoveren. Komt u straks even langs op de beursstand tijdens het VTDV-congres? Dan kan u onder meer kennismaken met de nieuwe generatie kluisjes. Het vertrouwde recept aan functionaliteiten is behouden, maar de meerwaarde bevindt zich in de displays die qua leesbaarheid speciaal aangepast zijn voor oudere mensen. Voorts werkt Dometic ook aan een uitbreiding van het gamma voor medicatie-opslag. De nadruk ligt daarbij op mobiele kwaliteitsvolle koeling, zowel voor het transporteren van bloed als van medicatie, volgens de GDP-normen.
 
Vragen rond de VIPA-subsidiëring in verband met koelkasten? Raakt u de weg kwijt binnen de subsidiëring van uw project? Vind de weg naar stand 129 van Dometic op het VTDV-congres en ze vertellen u alles wat u wil weten of surf naar hun website!
 
 

Geef een reactie