Typ om te zoeken

In the spotlight Sector Ziekenhuizen

Dynamische teambuilding voor een hechter teamgevoel

Delen

Huishoudelijke dienst Zorggroep Multiversum organiseerde een teamdag met Alpheios als facilitator

Zorggroep Multiversum is ontstaan in 2017 uit een fusie tussen PC St. Amedeus en PC Broeders Alexianen. Multiversum biedt gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg aan in diverse zorgvormen en voor verschillende doelgroepen. De organisatie heeft de ambitie om aan alle cliënten een maximale levenskwaliteit en autonomie te bieden.  Multiversum is onderdeel van de overkoepelende organisatie Broeders van Liefde. Alpheios werkt al geruime tijd samen met de Broeders van Liefde. Dankzij de recent verstrekte nieuwe opdracht kunnen vanaf nu alle entiteiten behorend tot de koepel worden bediend.

De twee huishoudelijke diensten van PC St. Amedeus en PC Broeders Alexianen werden pas gefuseerd in 2019 en vormen samen een team van 98 personen. De teambuilding werd een interactieve workshop met als doel elkaar beter te leren kennen, verbinding te creëren en de samenwerking te bevorderen.

De teamdag, met als insteek het geven van complimenten, ging van start met een gezamenlijk ontbijt voor ongeveer 50 personen. Het belang van deze teamdag en de waardering voor de schoonmaaksters werd door leden van directie en management extra  benadrukt tijdens het ontbijt. Tijdens het ontbijt kwam de teamdag al stilaan op gang. De methodiek om groepen samen te stellen zorgde ervoor dat leden van de vorige schoonmaakteams bij elkaar werden gebracht. Op elke stoel lag namelijk een kaartje met een andere kleur. Zonder dat de schoonmaaksters het wisten werden ze in 10 groepen verdeeld, gebaseerd op het aantal letters in het woord “compliment”.

Evita de Schoenmaeker, trainer/coach bij Alpheios, leidde de workshop: “Na het ontbijt nam ik de groep mee naar een ruimte voor een presentatie op basis van het woord ‘Avontuur’. Elke letter had een betekenis die werd gelinkt aan Multiversum”. De in groepen verdeelde medewerkers kregen een opdracht die later gepresenteerd werd aan de hele groep. Eerst wat onzeker, maar al snel voelde iedereen zich deel van de gehele groep en werd het presenteren gemakkelijker; dans, toneel en zang wisselden elkaar af. Een andere opdracht die de deelnemers uitvoerden was het stellen van vragen aan elkaar. In het midden van de ruimte werd een groot hart (zie foto) op de vloer gemaakt waarbij één helft aan de binnenkant en de andere helft van de deelnemers aan de buitenkant van het hart gingen staan. De personen die tegenover elkaar stonden stelden elkaar vragen zoals “Wie ben je?”, “Wat doe je?” en “Wat vind je leuk?”. Medewerkers die nu opeens collega’s van elkaar werden zochten verbinding en leerden elkaar op een interactieve en laagdrempelige manier een beetje beter kennen. Als gezamenlijke afsluiter verzamelde Evita de mooiste complimenten die de deelnemers gekregen hadden van elkaar. Deze complimenten samen vormen dé 10 complimenten voor het gehele team.

Chris Permentier, coördinator huishoudelijke dienst/beleidsmedewerker facilitaire dienst:

“Tegen het einde van de workshops was er een heel groot enthousiasme voor de toekomstige samenwerking. We zijn verbaasd over de betrokkenheid, goodwill en het enthousiasme van onze mensen. Deze workshop heeft ons allemaal nieuwe inzichten gegeven, waardoor we samen kunnen zorgen voor een succesvolle toekomst”.

Voor ons, Alpheios, betekent deze samenwerking het leveren van schoonmaakmiddelen en -materialen, maar ook van advies over de te gebruiken materialen en opleiding van schoonmaakmedewerkers. We zorgen samen voor een betere performance van de schoonmaakorganisatie.

Meer informatie over dynamische teambuilding op maat voor uw organisatie? Neem contact met ons op via [email protected] of bel uw accountmanager.

1 Comments

  1. Evita de Schoenmaeker juni 4, 2019

    Topteam bij Multiversum !

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: