Typ om te zoeken

Overige

Eerste rolstoelvriendelijke waterspeeltuin op het Prov. Recreatiedomein Zilvermeer

Delen

Op 8 juni opende de eerste rolstoelvriendelijke waterspeeltuin op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Peuters en kleuters, met of zonder rolstoel, kunnen zich uitleven op de boot tussen water spuitende ringen, bloemen en bomen. Waterpret en een verfrissende douche verzekerd tijdens de komende warme zomermaanden.

Vernieuwing

De nieuwe waterspeeltuin voor peuters en kleuters is een uitbreiding van de huidige peuterspeeltuin aan taverne ‘Glinstering aan het Zilvermeer’. Hij vormt een mooie aanvulling op de nieuwe glijbanen in het meer, die in 2013 werden gebouwd. Waterpret gegarandeerd! De kleinsten kunnen er veilig ravotten en spelen met water. Centraal op het watervlak is een boot geplaatst, waarvan de mast als douche werkt. Water spuitende elementen als ringen en een grote fontein in de vorm van een bloem maken het plaatje compleet.

Kindvriendelijk en veilig

Gedeputeerde Bruno Peeters is enthousiast: “Deze nieuwe waterattractie is veilig voor de kleinste kinderen. De waterspeeltuin heeft geen diepte. Kinderen spelen er dus niet in het water, maar wel mét het water. De speeltuin komt op een valdempende kunststofvloer. Deze vloer is speciaal gemaakt voor recreationele doeleinden en heeft een anti-sliplaag. Een transparante afscheiding tussen de speeltuin en de roeivijver voorkomt dat kinderen in het water tuimelen.”

Rolstoelvriendelijk

Bovendien belooft de waterspeeltuin waterpret voor àlle kinderen, want hij is rolstoelvriendelijk. De bestaande wandelpromenade werd ook vernieuwd en verlengd. Deze is ook volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is ook een duurzaam project, omdat het water wordt opgepompt uit de zeilvijver.

Investering

Met de nieuwe waterspeeltuin investeert de provincie Antwerpen 250.000 euro in infrastructuur.”, zegt gedeputeerde Bruno Peeters. De waterspeeltuin is slechts één van de vernieuwingen op het terrein. Daarnaast werd de bestaande wandelpromenade op het domein Zilvermeer vernieuwd en verlengd.

Meer info op www.zilvermeer.be

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van