Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Energie-efficiënt systeem voor behoud van warmwatertemperatuur klaar voor opmars in Vlaamse zorginstellingen

Delen

We omarmen in Vlaanderen steeds meer de energie-efficiënte elektrische oplossingen die de markt aanbiedt. Denk maar aan de opmars van de elektrische auto of de Tesla Powerwall. Maar ook in de zorginstellingen kunnen we de vruchten plukken van de nieuwe mogelijkheden. Gerichte elektrische inritverwarming of elektrische vloerverwarming zijn inmiddels behoorlijk bekend, maar ook voor het temperatuurbehoud van warmwaterleidingen biedt elektrische verwarming voordelen. Meer dan ooit is het belangrijk om de juiste keuze te maken bij het ontwerpen en/of plaatsen van een warmwatersysteem.
 
Pentair’s Thermal Building Solutions, specialist in elektrische verwarmingskabels, introduceert het HWAT warmwater-systeem samen met de regelaar HWAT-T55: een geavanceerde thermostaat om warmwater op temperatuur te houden met efficiënte temperatuurhandhaving en optimaal gebruiksgemak. De thermostaat combineert intuïtieve navigatie met intelligente technologie en slimme kenmerken. Het resultaat is een eenvoudige installatie en programmering, zodat een aangenamere gebruikerservaring ontstaat.
 
Waarom zouden we warm water op temperatuur houden met elektrische Raychem HWAT verwarmingskabels?
– Comfort door direct warm water
– Water besparing
– Risico beperking door kleinere hoeveelheid warm water voorraad
– Thermische disinfectie
– Besparing van ruimte
– Totale energie besparing
 
Door de steeds strengere energieregelgeving en de wereldwijde strategie om de CO2-emissie te laten dalen, richt de focus zich meer en meer op warmwatersystemen en het bijhorende potentieel om energieverbruik te besparen. Daaruit volgt dat eigenaars van gebouwen vaak kiezen voor warmtepompen om warm water te produceren.
 
Een recente studie (Energie Studie Technische Universiteit Dresden) toont echter aan dat een warmtepomp 40 procent méér primaire energie nodig heeft om energieverliezen te compenseren indien gebruik gemaakt wordt van een recirculerend systeem dan wanneer er een enkele leiding gebruikt wordt in combinatie met de HWAT-verwarmingskabel.
 
Of de HWAT-verwarmingskabels nu gebruikt worden als energie-efficiënter alternatief voor een traditioneel recirculerend systeem of eenvoudigweg als een probleemoplosser voor lange aftakkingen, het HWAT systeem heeft altijd 3 belangrijke voordelen:
 
1) Energie efficiënter: 40% minder primaire energie gevraagd vergeleken met een warmtepomp gecombineerd met een recirculerend system (50% minder leidingen, efficiënter gebruik van de boiler, betere prestatie van de warmtepomp)
2) Maximum Comfort: Onmiddellijk warm water in het hele distributiesysteem wat vooral een grote impact heeft bij lange aftakkingen. (We beantwoorden aan het hoogste comfort niveau III volgens VDI 6003, warm water in minder dan 10 seconden)
3) Water hygiëne: Legionella preventie door het behoud van warmwater temperaturen boven 55°C overal in het hele systeem en de mogelijkheid om (volgens de wensen van de klant) een thermische schok uit te voeren tot 70°C (volgens DVGW Arbeitsblatt W551).
 
Indien u meer wenst te leren over de HWAT-systemen en de bijhorende voordelen, gelieve hiervoor een e-mail te sturen naar [email protected] met uw contactgegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een vrijblijvende consultatie. Of bel met onze klantendienst op +32 16 213 502
 
Zie voor meer informatie over onze laatste innovaties http://pentairthermal.com
of volg @PentairTBS op Twitter.
 
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie