Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie Reportage

Europese health- en agingsector verzamelt op de Happy Aging Day

Delen

Op 24 mei vond de tweede editie van de Happy Aging Day plaats. Hasselt werd zo weer even het epicentrum van alles wat te maken heeft met innovatieve happy & healthy aging. Tijdens de tweede editie ging Happy Aging, letterlijk en figuurlijk, grensverleggend te werk: samen met de Amerikaanse partnerorganisatie Aging2.0 maakten ze er een heuse ‘European Summit’ van.

“We willen van aging een speerpuntsector maken in Limburg én Vlaanderen. Als je weet dat zestigplussers jaarlijks zo’n 30% meer spenderen dan andere leeftijdsgroepen én tegen 2030 goed zijn voor 24 miljoen extra jobs, een enorme opportuniteit. We willen op deze Happy Aging Day, zonder blind te zijn voor de grote uitdagingen op vlak van sociale zekerheid, gezondheidszorg en eenzaamheid, het belang van ouderen voor de economie in de verf zetten”, vertelt Ingrid Lieten, algemeen directeur van Happy Aging, over het waarom van deze dag.

Happy Aging bokste voor de Happy Aging Day een stevig programma in elkaar met 40 boeiende sprekers uit 10 verschillende landen, 24 frisse start-ups op de innovatiemarkt, 25 zestigplussers om mee te speeddaten én dik 250 aanwezigen. Vlaams minister Jo Vandeurzen en keynotespreker Koen Kas beten de spits af. In de loop van de dag vonden 2 pitchwedstrijden plaats: voormiddag streden 8 start-ups voor het felbegeerde Aging2.0-ticket dat recht geeft op een plaats in de finale van de Aging2.0 conferentie in San Franciso. Namiddag gaven 16 ondernemers het beste van zichzelf op 1 minuut tijd om de Happy Aging Innovation Award in de wacht te slepen.

ZorgAndersTV was erbij en draaide volgende reportage.

Meer informatie over de Happy Aging day en de winnaars via volgende link: Happy Aging Day

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van