Typ om te zoeken

Facility

Evidel: mineraalwater in handige PET-flessen, gestructureerde logistiek vermijdt afval

Delen

“Glazen flessen voor het mineraal water blijken niet ideaal voor sommige van onze doelgroepen zoals ouderen of mensen die verblijven op de afdelingen geriatrie, pediatrie, psychiatrie… De flessen zijn doorgaans te zwaar en op dat vlak bieden onze 1L PET flessen een oplossing. Onze flessen worden – naar de keuze van de klant – verpakt in bakken van 12x1L of 6x1L. Uit de reacties bij het gebruik van de PET flessen blijkt een grote tevredenheid: een glasbreuk is onmogelijk en het lage, brede ontwerp zorgt voor een stabiele fles. Bovendien blijkt een inhoud van 1L ruimschoots voldoende, bij 1,5L was er steeds teveel restant.”

Statiegeld en verplichte terugname

“Op de flessen wordt statiegeld gerekend, waarbij wij ons engageren voor een verplichte terugname. Wij zijn hiermee het eerste bedrijf in België dat werkt met statiegeld voor plastieken flessen. Het plastiek wordt gesmolten en opnieuw gebruikt. Door de terugname zorgen we ervoor dat zorginstellingen niet langer opgescheept zitten met PMD-afval. Lekkende PMD-zakken behoren daardoor ook tot het verleden. Evidel garandeert daarnaast een gestructureerde logistiek van zowel volgoed als leeggoed.”

Kader: Het verschil tussen bron- en mineraalwater

“België beschikt over een heel beperkt aantal mineraalbronnen, waarvan wij er één in bezit hebben. Het water van onze Ginstbronnen vindt al langer zijn weg naar zorginstellingen en vele andere doelgroepen. Mineraalwater is afkomstig uit een ondergrondse waterlaag of bron en is van nature uit zuiver. Het wordt afgeschermd van elke vorm van vervuiling. In tegenstelling tot mineraalwater, vertoont de samenstelling van bronwater niet dezelfde graad van stabiliteit, maar kan variëren,” besluit Niko Claeys.

Info:
 Evidel (Ginstbronnen)
 Van Thorenbrughlaan 21
 9860 Oosterzele
 T 09 362 52 09
 F 09 362 62 09
 [email protected]
 www.ginstberg.be
Tags:

Geef een reactie