Typ om te zoeken

In the spotlight Ziekenhuizen

Fonds SuperNils steunt onderzoek rond leukemie en immunotherapie

Delen

De UGent richt samen met de ouders van Nils en met topdokter Tessa Kerre het Fonds SuperNils op. Het fonds steunt wetenschappelijk onderzoek naar leukemie en immunotherapie.

Nils Scheltjens was pas 24 toen hij overleed aan de gevolgen van leukemie. Ondanks zijn eigen zware strijd had Nils tijdens zijn ziekte ook veel oog voor zijn medepatiënten. Hij droomde ervan om het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Zo bedacht hij een hoesje met de afbeelding van een superheld erop. Die hoes past over de chemobaxter en maakt zo de kankerbehandeling minder confronterend voor kinderen.

Ook het onderzoek van zijn lievelingsarts prof. Tessa Kerre, die Nils jarenlang behandelde in het UZ Gent, lag hem heel nauw aan het hart. Om dat onderzoek naar leukemie en immunotherapie te ondersteunen, richtten zijn ouders Leona en Robert de vzw SuperNils op. Gunther Levi, zanger bij De Romeo’s, is peter van de vzw. De vzw zet initiatieven en acties op touw voor de ondersteuning van leukemiepatiënten en hun familie. Voor de financiële ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek aan de UGent wordt nu het Fonds SuperNils opgericht.

Dat Fonds steunt het onderzoek naar immunotherapie en naar leukemie bij kinderen en volwassenen, maar ook studies rond het informeren van patiënten, naasten en zorgverleners over de ziekte en de therapie.

Nils heeft het niet gehaald, ondanks zijn moedige strijd. Net zoals zoveel anderen. Dus blijft het onderzoek naar nieuwe behandelingen cruciaal. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat zijn ouders en broer besloten het onderzoek aan de UGent naar leukemie en immunotherapie te steunen. Want dit onderzoek is, nog steeds, broodnodig, en zeer duur. Dus: dank u, SuperNils!
Prof. Tessa Kerre

Geef een reactie