Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Funke Medical scoort met antidecubitusmatrassen

Delen
De naam Vital Borkelmans doet bij tal van sportliefhebbers, voetbalfanaten in het bijzonder, ongetwijfeld een belletje rinkelen. Als gewezen voetballer bij SV Waregem, Club Brugge, AA Gent en Cercle Brugge speelde de Lembekenaar meer dan 500 wedstrijden in de hoogste Belgische voetbalklasse en heeft hij ook tal van knappe prestaties in Europese campagnes op zijn naam staan. Toen hij vijf jaar geleden de voetbalschoenen aan de haak hing, kwam hij eerst terecht in de beveiligingssector. Tot een Duitse vriend hem introduceerde bij Funke Medical.

Intensieve opleiding

“Ik kreeg de vraag in België een dochterbedrijf uit de grond te stampen, maar wou daarvoor de sector wel eerst grondig leren kennen. Twee maand lang volgde ik in Duitsland een intensieve opleiding over de producten. Daarbij stak ik onder meer erg veel op van de Duitse professor Seiler en zijn Belgische collega professor Tom Defloor. De inhoud van deze zeer positieve gesprekken, de problematiek en de oplossingen van Funke inspireerden me zodanig, dat ik enthousiast mijn schouders onder dit project wou zetten.”

HYPER FOAM 2

Funke is met talrijke producten prominent aanwezig in de Duitse zorgsector. Het 26-jarige bedrijf maakt alles in eigen beheer, in de Duitse fabrieken. “Het zijn niet alleen goede producten, Funke levert ook telkens een correcte service en respecteert korte levertermijnen.”

Eén van de paradepaardjes is de antidecubitusmatras, die al een tijdje op de markt is en nu ook in zo’n 30 Belgische ziekenhuizen en zorgcentra ingeburgerd is. “De HYPER FOAM 2 heeft het voordeel zonder alterneringsysteem te werken, waardoor er ook geen onderhoud nodig is. De strenge tests wezen uit dat dit product probleemloos beantwoordt aan de strenge Duitse normen. Naast deze matras beschikken we onder meer ook over matrassen voor zwaarlijvige mensen (tot 250 kg), matrassen met virusdoder en uiteraard ook matrassen voor gezonde personen. We kunnen een passend antwoord bieden op iedere vraag, dat maakt dit bedrijf zo speciaal,” besluit de enthousiaste gewezen voetballer, die met Funke Medical steevast te zien is op gereputeerde beurzen als Healthcare en Expo60+.

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie