Typ om te zoeken

In the spotlight Overige

Gratis treinticket in ruil voor traplopen of winkelmandje heffen

Delen

Bewegen is gezond. Daarmee vertellen we niets nieuws. Maar bewegen hoeft niet per se hardlopen of wielrennen te zijn. De trap nemen, stofzuigen of met de kinderen spelen draagt ook bij tot de dagelijkse portie beweging. Wie op maandag 3 juni of dinsdag 4 juni passeert aan een treinstation, kan er zelfs een gratis treinticket voor in de plaats krijgen.

Op die dagen plaatst gezondheidsfonds CM haar Beweeg-O-Mat voor de ingang van de treinstations Gent-Sint-Pieters, Leuven, Antwerpen-Berchem en Hasselt. Voorbijgangers die de Beweeg-O-Mat activeren, krijgen een beweegopdracht. Wie de opdracht tot een goed einde brengt, krijgt een NMBS-reischeque van 10 euro in de plaats.

Met de actie wil CM Vlamingen bewust maken van het belang van bewegen. Dat is meer dan ooit nodig. Een studie van het Vlaams Instituut Gezond Leven toonde aan dat Vlaamse volwassenen gemiddeld 8,3 uur per dag zitten. Bedienden en kaderleden brengen zeventig procent van hun werktijd door op hun bureaustoel. Gemiddeld onderbreken ze die werkdag slechts vier keer om de benen te strekken.

Nochtans is het aangeraden om elke dag minstens dertig minuten te bewegen aan matige intensiteit. Daarvoor hoef je niet zwaar aan het sporten te slaan. Alledaagse activiteiten, zoals de trap nemen, naar het werk fietsen of stofzuigen kunnen eveneens bijdragen tot die dertig minuten.

Graag nodigen wij u uit om op maandag 3 juni of dinsdag 4 juni langs te komen op één van de locaties waar de Beweeg-O-Mat opgesteld staat. Er is steeds iemand van CM beschikbaar om de actie te duiden.

Maandag 3 juni, 9.30 tot 10.30 uur: Station Gent-Sint-Pieters, Koningin Maria Hendrikaplein 1, 9000 Gent (onder de luifel voor het station vooraan rechts)

Maandag 3 juni, 16 tot 17 uur: Station Leuven, Martelarenplein 20, 3000 Leuven (op het plein voor het station links, voor de dubbele rode deur)

Dinsdag 4 juni, 9.30 tot 10.30 uur: Station Antwerpen-Berchem, Burgemeester Edgar Ryckaertsplein 1, 2600 Berchem (lokettenzaal binnen)

Dinsdag 4 juni, 16 tot 17 uur: Station Hasselt, Stationsplein 2-6, 3500 Hasselt (buiten links van de onderdoorgang)

Graag vooraf bevestigen bij: Dieter Herregodts, 0475 86 36 71

Meer info: www.cm.be/gezondheidsfonds

Geef een reactie