Typ om te zoeken

Facility

H. Hartziekenhuis Mol verlengt kwaliteitslabel Smiley

Delen

Het H. Hartziekenhuis Mol met een voedingsdienst in eigen beheer krijgt opnieuw het Smiley-label. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kent de Smiley toe als erkenning voor de autocontrole en de gegarandeerde voedselveiligheid en dit na een audit door een externe en onafhankelijke instantie.

Het H. Hartziekenhuis Mol behaalde reeds in 2011 het kwaliteitslabel ‘Smiley’ binnen de keuken en de cafetaria van het ziekenhuis. Dit symbool – een lachend gezicht met een opgestoken duim – duidt op een vlekkeloze hygiëne en voedselveiligheid. Het bevestigt dat de strikte Europese hygiënewetgeving wordt gerespecteerd van de keuken tot bij de consument (patiënt). De Smiley is een teken van vertrouwen voor de consument. De restauranthouder kan zijn klanten zo garanderen dat de voedselveiligheid optimaal is. 

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) geeft de Smiley niet zomaar cadeau. De zaak of keuken moet daarvoor voldoen aan een heel aantal vereisten. Zo moet men een degelijk systeem invoeren om de veiligheid van de voedselketen te garanderen: het autocontrolesysteem. Daarnaast moet men beschikken over een uitgewerkt HACCP plan (Hazard Analysis and Critical Control Points), aangevuld met welbepaalde werkinstructies en een degelijke infrastructuur en materiaal.

Eind 2016 vonden er opnieuw externe audits plaats en had de inspectie nadien geen bemerkingen. Deze conclusies werden overgemaakt aan het FAVV. Zopas kreeg het H. Hartziekenhuis Mol de bevestiging dat de verlenging van de Smiley gerealiseerd is.

Meer weten over het Smiley-label? Surf naar: www.favv.be/smiley/nl/

Bron: H. Hartziekenhuis Mol – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van