Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Het vernieuwde hypermoderne St-Elisabethziekenhuis van Ukkel

Delen

Verschillende jaren van werkzaamheden en inrichtingswerk hebben in oktober 2012 geleid tot een ultramodern medisch concept. De Europa Ziekenhuizen zijn ontstaan door de fusie van het St-Elisabeth- en St-Michielsziekenhuis en hebben hun veranderingsproces voortgezet door een nieuw duo te benoemen aan het hoofd van de organisatie. Dit duo is officieel in functie getreden op 2 januari van dit jaar : Dirk Lambrechts bekleedt de functie van Algemeen Directeur terwijl Dr.O. Ilunga de functie van Medisch Directeur zal waarnemen. Ze zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de vier kernwaarden van de Europa Ziekenhuizen ten volle tot hun recht blijven komen: competentie, doeltreffendheid, persoonlijke begeleiding en comfort.
Het St-Elisabethziekenhuis heeft een toonaangevende keuze gemaakt door een beroep te doen op de Brusselse designer Antoine Pinto, een absolute referentie in de inrichting van openbare en privéruimtes. Antoine Pinto heeft een originele, moderne en doelmatige visie die hij niet alleen stelselmatig toepast bij de renovatie van een gebouw, maar ook op de binneninrichting en het volledige meubilair. Het ziekenhuis biedt zijn patiënten praktisch hetzelfde comfort aan als in hotels : eten à la carte, een taverne, een boetiek met kwaliteitsvolle artikelen, een meertalige begeleiding en geïndividualiseerde kamers (elke kamer heeft een andere kleur). Op de vierde verdieping zijn er 19 ziekenhuissuites met beddengoed van de allerhoogste kwaliteit, een salon ter ontspanning en om bezoek te ontvangen, een badkamer met bad en aparte douche en ten slotte een minikeuken. Dit alles gaat natuurlijk gepaard met de meest geavanceerde medische dienstverlening.

Topgeneeskunde

Niemand gaat natuurlijk zonder grondige reden naar een ziekenhuis, hoe hoog het comfort ook mag zijn. Het St-Elisabethziekenhuis biedt zijn patiënten een breed gamma geavanceerde zorgen aan van de allergrootste kwaliteit. Bovendien kreeg de spoeddienst als eerste in België de ISO-norm 9001: 2008 toegewezen. Talrijke diensten beschikken over uiterst performante instrumenten. Zo is de dienst Urologie bijvoorbeeld een van belangrijkste pioniers in de coelioscopische heelkunde : sinds 2007 beschikt de dienst namelijk over een Da Vincirobot waarmee de chirurg alle details van het operatiegebied perfect kan zien en op basis hiervan de juiste operatiestrategie kan toepassen zonder dat de patiënt incontinent zou worden of te kampen krijgt met erectieproblemen. Ook levert deze robot uitstekende resultaten op het vlak van nier- en bekkenchirurgie.
De bekkenkliniek is trouwens een van de beste in zijn soort. De Stone Clinic of Kliniek voor Steenziekten werkt met een multidisciplinair team dat patiënten met stenen op de urinewegen (de bekende nierstenen) een snelle en doeltreffende behandeling aanbiedt. De uroloog beschikt in elk ziekenhuis over de meest moderne therapeutische modaliteiten, en zelfs een soepele ureteroscoop met Holmiumlaser en een steenverbrijzelingstoestel van de laatste generatie dat met schokgolven werkt. De meeste behandelingen voor de nierstenen die niet of nauwelijks pijn veroorzaken gebeuren nu op een ambulante manier of in het dagziekenhuis. Indien de patiënt een acute aanval heeft en dringend in het ziekenhuis moet worden opgenomen, zal hij zo snel mogelijk geholpen worden (zelfs tijdens het weekend).

Vernieuwende technieken

Er zijn te veel vernieuwende technieken om ze allemaal op te noemen. Bovendien zijn ze niet de enige pijler van de Europa Ziekenhuizen. De Europa Ziekenhuizen dragen hun menselijke benadering hoog in het vaandel en bieden hun patiënten daarom zorgen aan die gericht zijn op een optimale levenskwaliteit. Physicare, de dienst fysische geneeskunde en reumatologie, behandelt bijvoorbeeld bot-, gewricht-, spier- en zenuwziekten en het speelt hierbij geen enkele rol of de patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen of ambulante zorgen krijgt toegediend. De multidisciplinaire revalidatiedienst heeft tot doel om bij te dragen tot een snel en optimaal herstel van de functionele capaciteit en/of de zelfstandigheid van patiënten met een neurologische, motorische, uro-gynaecologische of cardio-respiratorische aandoening. In elk aspect is de opdracht aanwezig die de Europa Ziekenhuizen zichzelf hebben toegemeten : een patiënt op een doeltreffende manier behandelen, zonder daarbij uit het oog te verliezen dat hij geen nummertje is, maar een mens van vlees en bloed.

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie