Typ om te zoeken

In the spotlight Thuiszorg

I-MENS: De zorg aan de basis vernieuwen

Delen

i-mens vzw ziet het licht. De meest complete zorgorganisatie voor Vlaanderen en Brussel telt 12 000 medewerkers die al jaren actief zijn in welzijn en zorg aan huis. De pluralistische vzw biedt alle denkbare thuiszorg, maar organiseert ook kinderopvang en ontmoeting tussen ouderen. Niet winst maar de mens staat daarbij centraal. i-mens is humanistisch en gaat in zijn werking uit van vrijheid, gelijkwaardigheid en zelfbeschikking.

Op 6 maart 2020 is i-mens officieel voorgesteld. De nieuwe zorgorganisatie is gegroeid uit Solidariteit voor het Gezin vzw en Thuishulp vzw en 4 vzw’s thuisverpleging (Thuisverzorging in Solidariteit, Thuisverpleging van De VoorZorg Antwerpen, Medisom Oost-Vlaanderen en Thuiszorg Bond-Moyson West-Vlaanderen).

GEÏNTEGREERD AANBOD

i-mens is er voor iedereen, in elke fase van het leven. Voor toekomstige ouders, voor gezinnen met kinderen, voor wie door ziekte of ongeval thuishulp kan gebruiken, voor ouderen, voor wie zo lang mogelijk zelfstandig thuis wil wonen … i-mens verstrekt alle denkbare thuiszorg: van thuisverpleging over gezinszorg tot poetshulp. Vrijwilligers zorgen voor oppashulp en vervoer van mindermobiele personen. Naast thuiszorg organiseert i-mens ook kinderopvang (via kinderdagverblijven en onthaalouders) en ontmoeting tussen ouderen (via woonzorgcentra, assistentiewoningen en dagopvangcentra). Wat i-mens uniek maakt, is het aanbod van geïntegreerde zorg: alle vormen van dienstverlening worden op elkaar afgestemd.

PLURALISTISCH EN NIET COMMERCIEEL

De oprichters van i-mens hebben met de verzuiling gebroken. i-mens is als vzw ook niet uit op winst. “Dat is een bewuste keuze”, zeggen transitie-CEO’s Karin Van Mossevelde en Erwin Devriendt. “Wij bieden een antwoord op de dreigende commercialisering van de zorg. Als de commerce het overneemt, kan alleen wie geld heeft nog zorg krijgen. Dat willen wij uitdrukkelijk niet. En dus moet de overheid mee in ons verhaal van zorg van de toekomst stappen. Dat is een verhaal waarin mensen centraal staan, maar ook een verhaal van efficiëntie, toekomst en hoop.”

INNOVATIE IS MEER DAN TECHNOLOGIE

i-mens zet in op innovatie, in de eerste plaats met het oog op zorg op maat. Elke medewerker van i-mens zal over een smartphone of tablet met een speciale app beschikken, zodat het personeel op termijn zelf kan inroosteren en zijn routes kan bepalen. Erwin Devriendt: “Als we aan thuishospitalisatie willen doen, moeten we die thuiszorg herorganiseren. We moeten, bijvoorbeeld, de schotten tussen gezinszorg en verpleging wegnemen. Met thuishospitalisatie kunnen we mensen met een zware ziekte 6 tot 8 maanden langer uit een rusthuis houden. Dat betekent een gigantische meerwaarde voor die mensen zelf én een forse besparing voor de overheid. i-mens werkt aan zorgvernieuwing aan de basis. We willen de klok rond zorg aanbieden.”

24 UUR OP 24 EN 7 DAGEN OP 7

“De schaalvergroting en de innovatie maken het mogelijk de dienstverlening uit te breiden en beter maatwerk te leveren”, zegt Karin Van Mossevelde. “Steeds meer klanten hebben behoefte aan 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 dienstverlening. Dat konden onze aparte organisaties niet aan. Nu kunnen we nadenken over uitbreiding van onze avond- en nachtrondes.” i-mens wil in de toekomst inzetten op de ‘moeilijke’ uren en op acute en gespecialiseerde zorg. Daarbij wordt de zorg maximaal op de specifieke behoeften van de klant afgestemd. De tarieven worden aan mensen met een laag inkomen aangepast.

MEER TIJD VOOR KLANTEN

Dankzij de schaalvergroting kunnen medewerkers meer tijd aan hun klanten besteden. Alles wat organisatie is, wordt zo veel mogelijk gestandaardiseerd. Alle zorg decentraliseert i-mens zo veel mogelijk. Ondersteund door de nieuwste technologie kunnen zo meer mensen thuis hulp krijgen. Doorgedreven digitalisering (klantrelatiebeheer, een performant service center, kwaliteitsopvolging …) zorgt voor optimale klantopvolging. Dat is goed voor de klant en de partners met wie i-mens samenwerkt.

ATTRACTIEVE WERKGEVER

Personeel vinden blijft één van de grootste uitdagingen. Met een sterk merk, werkzekerheid, degelijke arbeidsvoorwaarden, aangepaste werkkledij, een actief fietsbeleid en een modern autopark zet i-mens zich als een aantrekkelijke werkgever in de markt. De grootte van de organisatie biedt de medewerkers kansen op interne mobiliteit.

TWEE JAAR TRANSITIE

De fusieoperatie neemt 2 jaar tijd in beslag en zal in 2022 rond zijn. De diensten worden geleidelijk samengevoegd. In die tijd blijven de fuserende vzw’s nog functioneren.

ACHTERGROND INFO

I-MENS IN CIJFERS

I-MENS IN NAAM EN KLEUR

In alles wat i-mens doet, staat de mens centraal. En dus ook in de naam, het logo, de vormgeving en de beelden. Het logo is de koppeling van Rén, het Chinese teken voor mensheid, en het woord ‘mens’. Het kleurenpallet vertrekt van de verschillendehuidtinten. En in de fotografie wordt gewerkt met portretten die het menselijke aspect van zorg uitdragen. De letter ‘i’ ten slotte staat voor ‘iedereen’, maar ook voor individualiteit, integratie, identiteit, intimiteit, innovatie en integriteit. Waarden en kwaliteiten die voor i-mens cruciaal zijn.

page4image1780992page4image1772032

Voor de fotografie werken we samen met Lieve Blancquaert. De modellen zijn gewone mensen, vaak klanten, medewerkers of kennissen. Meer info over de making-of is binnenkort terug te vinden op onze sociale mediakanalen.

 

Geef een reactie