Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

I2C Awards uitgereikt op Healthcare 2012.

Delen

Dit zijn de winnaars:

Categorie: I2C Tools

Publieksprijs: WZC De Witte Meren – Mol

Rijdend op de hometrainer kunnen de bewoners zich in stilstand voortbewegen in een fictieve omgeving. Deze omgeving wordt gecreëerd door de projectie van een parcours op een scherm dat het gehele gezichtsveld van de gebruiker omvat. Hierdoor krijgt men de indruk zelf door de straten te fietsen.

Prijs van de vakjury: Woonzorgcentrum Het Heiveld – OCMW Gent

Het hoofddoel van het project is om een duurzame samenwerking op te bouwen met het vogelasiel in Merelbeke. Het vogelasiel heeft ieder jaar een groot tekort aan adoptieouders om jonge volgens/zoogdieren op te kweken. Bewoners, personeel, familie en vrijwilligers helpen jonge vogels door ze tijdelijk te adopteren en met veel liefde te voederen.

Categorie: I2C Concept

Publieksprijs: WZC Zoniën – OCMW Tervuren

Het WZC wil uitgroeien tot een woonzorgcampus, het woonzorgdecreet indachtig. Het is de intentie om de negatieve connotatie van een ‘rusthuis’ te ontkrachten en zorg expliciet deel te laten uitmaken van een ‘normale’ samenleving. Eerst volgt een uitbreiding tot 150 bedden en 7 plaatsen kortverblijf. Later voorziet het WZC een 2de uitbreiding en volgen er onder meer nog assistentiewoningen, een zorghotel, een dienstencentrum en flexibele woonvormen voor een divers publiek.

Prijs van de vakjury: Hof Ten Doenberghe Hoeilaart

Bij de aanbouw van de nieuwe vleugel voor het WZC werd als kunstproject geopteerd voor de bouw van een serre waarvoor kunstenares Ilke De Vries speciale verlichting ontwierp. De bedoeling was wijnranken binnen de Serre aan te planten om een wisselend lichteffect te hebben doorheen de verschillende seizoenen.

Categorie I2C- Industry

Publieksprijs: Medibling

MediBling verkoopt Medische identificatie-juwelen voor mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden. De juwelen zijn herkenbaar door een medisch en/of ICE (In Case of Emergency) symbool op de voorzijde en worden gegraveerd met persoonlijke en/of medische gegevens aan de achterzijde. Een snelle diagnose zal leiden tot een meer efficiënte en doeltreffende behandeling.

Prijs van de vakjury: Care Solutions

De innovatie softwaretools van Care Solutions ondersteunen beleidsprocessen en het multidisciplinair team. Procedures en  richtlijnen worden automatisch gelinkt aan onder andere het zorgdossier of een administratief pakket. Dagelijks consolideert Analytics databanken waarbij kerngegevens over diverse domeinen historisch worden weergegeven: administratie, financiën, zorgindicatoren, softwaregebruik… Statistieken en één benchmarking module vormen de basis voor evaluatie/bijsturing.

Bert Verbeke

Geef een reactie