Typ om te zoeken

Sector

Imeldaziekenhuis en Lunch Garden realiseren bezoekersrestaurant Lambertini

Delen

In het Imeldaziekenhuis van Bonheiden opende het bezoekersrestaurant Lambertini eind vorig jaar de deuren. Imelda en Lunch Garden sloegen hiervoor de handen in elkaar. Er is het vertrouwde aanbod van Lunch Garden, maar de uitwerking van het concept past volledig in de filosofie van het Imeldaziekenhuis.  

Als je in het ziekenhuis binnenkomt, zie je onmiddellijk het nieuwe bezoekersrestaurant Lambertini. Het vele licht en het uitzicht op de groene omgeving zijn heel uitnodigend. De afwerking met hout zorgt voor een warme, knusse sfeer. In het restaurant is er een cirkelvormige shop gerealiseerd. Je vindt er tijdschriften, geschenkjes en versnaperingen. Je kan zo de shop binnenwandelen, je hoeft het restaurant niet te doorkruisen. Rond de shop zijn er verschillende eethoeken waar je rustig kan genieten van een kopje koffie of een maaltijd, ideaal om even op adem komen. Handig is ook de take-away met huisbereide broodjesslaatjes en warme maaltijdenEr is wifi, een mooi terras: alle comfort is aanwezig.  

“Lunch Garden stond open voor de visie van het ziekenhuis” 

Lunch Garden 

Restaurant Lambertini wordt uitgebaat door Lunch Garden. Deze keten heeft in België 78 zelfbedieningsrestaurants. De keuze om ook in ziekenhuizen aanwezig te zijn, past in de strategie van diversificatie. CEO Annick Van Overstraeten: “Door onze jarenlange ervaring, kennen we onze klanten heel goed. We willen meer naar hen toe gaan, dus aanwezig zijn waar zij komen. We stellen de klanten centraal en gaan na wat hun vraag is. De bezoekersrestaurants in ziekenhuizen passen volledig in deze visie. Met ons verhaal stapten we naar de ziekenhuizen. Er is een trend om bezoekersrestaurants uit te besteden en daar spelen we op in. Momenteel hebben we een restaurant in AZ Sint-Maarten in Mechelen en nu dus ook in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden. We zijn daar heel blij mee.” 

Communicatie  

Lunch Garden staat garant voor betaalbare, gezonde gerechten en een gezellige sfeer waar ook kinderen welkom zijn. Dat is ook zo in restaurant Lambertini. Het is een zelfbedieningsrestaurant waar je terechtkan voor een koffie, een snelle hap of een volledige maaltijd. Voor de architectuur en het interieur werd nauw samengewerkt met de directie van het Imeldaziekenhuis. Die stelde nadrukkelijk dat het concept moest passen in de visie van het ziekenhuis: bezoekers en patiënten een warm onthaal bieden.  

CEO Annick Van Overstraeten vertelt dat er heel veel overleg was met de directie van het ziekenhuis. “Communicatie is cruciaal. We gingen heel goed na wat er belangrijk was en wat de verwachtingen waren. De directie van Imelda stond achter het concept van Lunch Garden, maar wou een eigen aankleding zodat de look & feel van het ziekenhuis werd doorgetrokken in het restaurant. We staan open voor de wensen van onze klant. Stefaan Claeys, facilitair directeur van het Imeldaziekenhuis, volgde het project op. Hij kon op elk moment bij ons terecht met vragen en suggesties, dat is nog steeds zo.  

Lunch Buddies 

Het concept Lunch Garden heeft een merkbekendheid van ruim 92%, wat heel veel is. Eén van de sterktes is het herkenbare aanbod van maaltijden, zoals vol au vent en balletjes in tomatensaus. Deze klassiekers komen ook in Lambertini terug. Daarnaast is er ook een ruime keuze aan gerechten die variëren, er zijn koude schotels en pasta. Voor kinderen en studenten zijn er kortingen. “Omdat kinderen soms moeite hebben met het eten van groenten, bedachten we de Lunch Buddies. Het zijn kleine robots die kinderen stimuleren hun bord leeg te eten. In restaurant Lambertini is er Bob Alles-Op. Kinderen kunnen hem hun leeg bord tonen en krijgen dan aan de kassa een stukje speelgoed. Lunch Garden heeft ook de figuurtjes Elly Eetgraag en Pol Buikje-vol.  

Eigenheid 

Facilitair directeur Stefaan Claeys legt uit waarom Imeldaziekenhuis koos voor een externe partij en waarom Lunch Garden als beste partner uit de bus kwam. “De inkomhal was aan vernieuwing toe. Ze was te klein geworden en we wilden onze patiënten en bezoekers optimaal kunnen onthalen. Onze criteria waren onder meer toegankelijkheid, vlot binnen- en buiten kunnen gaan, een huiselijk stijl, efficiënte inschrijvingen. Imelda staat gekend voor de goede, hoogstaande medische zorg, maar ook voor een warme omkadering waarin de klant centraal staat. Dat wilden we meer accentuerenmet ook openheid naar de groene omgeving. Een bezoekersrestaurant dat past in deze visie, zou volgens ons een grote meerwaarde bieden. We zochten een partner die het volledige concept dat we voor ogen hadden, zou kunnen realiseren, dus ook de shop en de broodjeszaak. Het was belangrijk dat er de bereidheid was om met ons mee te denken. Lunch Garden deed het voorstel om de shop te realiseren in het restaurant. Dat sprak ons aan. Het blijkt niet alleen een voltreffer te zijn, het oogt bovendien heel mooi. Het aanbod van Lunch Garden is duidelijk aanwezig, maar als ziekenhuis behielden we onze eigenheid. We sloegen de handen in elkaar en werkten in een open sfeer met veel flexibiliteit.” 

Transparantie 

Restaurant Lambertini is sinds 18 oktober van vorig jaar open. Stefaan Claeys: “We krijgen positieve reacties over de openheid en transparantie van de hele inkomhal. Dat is fijn, want het hoort bij onze stijl waarin we heel toegankelijk willen zijn. Als je binnenkomt, zie je onmiddellijk het onthaal aan de ene kant, het restaurant aan de andere kant. Dat zorgt voor een gemoedelijke, geruststellende sfeer.” Het restaurant is niet het sluitstuk van het vernieuwingstraject dat Imelda wil doorvoeren. Er werd naast de inkomhal bijvoorbeeld ook al geïnvesteerd in de borstkliniek en in de afdeling oftalmologie. “Momenteel bouwen we volop aan een nieuwe operatiezaal met een hybride zaal. We zullen ook meer parkeerplaatsen voor mindervaliden realiseren. Er staat dus nog heel wat op stapel.”  


De roots van Lambertini 

De naam Lambertini verwijst naar de non Imelda van de zusterorde Norbertienen. Die richtten in de jaren 1920 een sanatorium op dat aan de basis ligt van het huidige Imeldaziekenhuis. De non had bij haar intrede voor de naam Imelda gekozen als eerbetoon aan de zaligverklaarde Imelda Lambertini uit de 14de eeuw. Het meisje woonde in Bologna, maar wou al op haar tiende intreden in het klooster. Ze was heel devoot, ze stierf op haar twaalfde.  

Geef een reactie