Typ om te zoeken

Facility Woonzorgcentra

“In onze leefbuurten staat gezonde voeding centraal”

Delen

Triamant realiseerde vier woon- en leefbuurten, respectievelijk in Zottegem, Geluwe, Ronse en Sint-Truiden. Je kan er permanent of tijdelijk verblijven. Er zijn flats en gezinswoningen voor gezonde mensen, maar ook voor wie begeleiding of zorg nodig heeft. Een professioneel zorgteam staat de klok rond klaar. Pure&Fresh is het uitgangspunt van cateraar Aramark. 

“Onze jongste bewoner is een maand oud, de oudste is 103. Levenslang zelfstandig wonen en voluit leven, is onze uitdaging. Ouderen leven in een gemengde woonbuurt, samen met jongere koppels en singles”, zegt communicatiemanager Kristien Vandenberghe. Die diversiteit weerspiegelt zich ook in de catering. Bewoners kiezen of ze zelf koken, in de brasserie eten waar chefs van Aramark in de keuken staan of hun maaltijden aan huis laten komen. Ze zijn ook vrij om thuishulp in te schakelen of om op een andere cateraar een beroep te doen.   

Pure&Fresh 

Cateraar Aramark focust op gezonde maaltijden. Dit Amerikaanse bedrijf staat onder meer in voor de catering op de Olympische Spelen. “Gezonde voeding met verse producten is voor ons cruciaal. De chefs werken met traditionele gerechten, maar geven er een hedendaagse twist aan met veel groenten. Er zijn schotels die eerder bij oudere bewoners in de smaak vallen, maar er is ook een leuk aanbod voor jonge mensen. De chefs gaan geregeld langs de tafeltjes om te polsen waar bewoners zin in hebben. Zij spelen ook in op trends zoals bio en veggie.” 

In de brasserie kunnen bewoners à la carte eten, of kiezen voor het dagmenu. Voor 13 euro eten bewoners een driegangenlunch. Wie dat wenst, kan het dagmenu naar de eigen woning laten komen. “Veelal zijn dat minder mobiele mensen die gebruikmaken van onze Take A Break-formule. Ze revalideren bij ons na een operatie of willen even op adem komen.”  

In de prijzen 

In de brasserie zijn ook mensen uit de omgeving welkom. Dat verhoogt de sociale dimensie en de openheid. “Het is iets waarnaar bewoners uitkijken. Vaak doen ze extra hun best om goed voor de dag te komen. De brasserie van ons project in Zottegem, Triamant Aunove, kampt momenteel met een wachtlijst voor externe bezoekers. Het is een gevolg van de prestigieuze Gault&Millau award die we eind 2018 wonnen in de categorie ‘relatie met de klant’, omdat we inspelen op de persoonlijke noden van de diverse bewoners. De chef van Triamant Geluwe, Demsey Bossuyt, is dan weer één van de finalisten die straks kan meedingen naar Aramarks Chefs’ Cup Europe. Zoiets lokt natuurlijk heel wat externe bezoekers, temeer omdat ze vanaf 13 euro al van een gezonde maaltijd kunnen genieten.”  

Blue zone 

Triamant bouwt aan moderne blue zones. Op vijf plaatsen in de wereld leven er meetbaar meer vitale honderdplussers, zoals op Sardinië of in Okinawa in Japan. “In die natuurlijke blue zones zochten wetenschappers naar de redenen. De sleutel blijkt levensstijl: gezonde voeding, actieve beweging, minder stress, zingeving, een doel in je leven, actieve hersenen en je verbonden voelen met je omgeving. Daar zet Triamant hard op in.” 

Geef een reactie