Typ om te zoeken

HR

JCI erkent veilige en kwaliteitsvolle zorg van GZA Ziekenhuizen

Delen

Joint Commission International is de internationale tak van Joint Commission, de grootste accrediterende instantie voor zorginstanties van de Verenigde Staten. Patiëntveiligheid en een hoogstaande kwaliteit van zorg zijn de uitgangspunten volgens dewelke JCI de ziekenhuizen doorlicht. 

De organisatie neemt daarbij niet enkel de noden van patiënten, bezoekers en medewerkers onder de loep maar evalueert ook de belangrijkste processen binnen de diverse diensten van het ziekenhuis. Ook ondersteunende diensten worden daarbij nauwkeurig en volgens meetbare normen beoordeeld. Omdat kwaliteit een proces van continu verbetering is, werkt de organisatie volgens een driejaarlijkse accreditatiecyclus.

“Een op en top veilig ziekenhuis en een zorg op maat van onze patiënten, dat is ons streefdoel. Met deze accreditatie bevestigt JCI dat onze patiënten op onze drie campussen ten alle tijde kunnen rekenen op een kwalitatief hoogstaande en veilige zorg. En daar zijn we fier op,” aldus mevr. Willeke Dijkhoffz, algemeen directeur van GZA Ziekenhuizen. “Na het UZA zijn, binnen de Antwerpse regio, ook wij nu erkend door deze internationale organisatie.”

De audit 

Tijdens de week van 24 oktober ontvingen de campussen Sint-Augustinus (Wilrijk), Sint-Vincentius (Antwerpen) en Sint-Jozef (Mortsel) het bezoek van vijf JCI auditoren. Zij evalueerden het ziekenhuis op meer dan 1 000 meetbare elementen. Met een algemene score van 96% is het resultaat uitgesproken positief.

Jan Witters, directeur proces & innovatie: “De auditoren complimenteerden ons meermaals met de gastvrijheid, de motivatie en de professionaliteit van onze medewerkers en van onze faciliteiten. Het viel hen ook op hoe uniform de procedures op onze drie campussen zijn en hoe nauwgezet ze worden uitgevoerd. Een ziekenhuis is een complexe organisatie met een grote verscheidenheid aan risicovolle processen. De afgelopen jaren leverden we samen heel wat inspanningen om alle procedures gelijk te trekken. We legden een lange weg af. De Raad van Bestuur, het Directiecomité, de Medische Raad, het Managementcomité Ziekenhuizen en het Managementcomité Ondersteunende diensten zijn onze medewerkers en artsen dan ook bijzonder dankbaar voor hun inzet.”

Ook voor de toekomst slaan beleid, medewerkers en artsen de handen in elkaar om de patiënten van GZA Ziekenhuizen een nog optimalere zorg en patiëntveiligheid te garanderen. De werkpunten die de auditoren nalieten, vormen daarbij alvast een eerste prioriteit.

Bron: GZA – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van