Typ om te zoeken

ICT

Jessa richt medisch investeringsfonds op

Delen

Het Jessa Ziekenhuis is een groot geaccrediteerd referentieziekenhuis. Reeds jaren biedt het ziekenhuis hoogtechnologische en kwaliteitsvolle zorg aan onze patiënten. Als ziekenhuis willen ze – samen met enkele netwerkziekenhuizen – patiënten deskundige en innovatieve zorg blijven biede en dit dicht bij huis. Dit vraagt blijvende investeringen in kwaliteit en hoog technologische zorg volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De huidige financiering van de ziekenhuizen voorziet onvoldoende middelen om deze investeringen mogelijk te maken.

Om in de toekomst de Limburgse patiënten steeds te verzekeren van de beste kwaliteit van zorg dicht bij huis o.a. op gebied van moderne technologieën, heeft het Jessa Ziekenhuis besloten om een medisch investeringsfonds op te richten. De financiering van dit fonds gebeurt via een verhoging met 50% van de ereloonsupplementen op een 1-persoonskamer, met ingang vanaf 16 januari 2017. Conform de wetgeving worden ereloonsupplementen nooit aangerekend op een 2-persoonskamer. De arts ontvangt geen extra inkomsten als gevolg van deze verhoging. Limburg is de laatste provincie in België waar een verhoging van de ereloonsupplementen wordt doorgevoerd.

De verhoging gaat volledig naar een nog op te richten medisch investeringsfonds voor de aankoop van hoogtechnologische apparatuur. De patiënt heeft steeds de vrije keuze in kamertype. Dank zij het medisch investeringsfonds kunnen alle patiënten, van 1-persoons en 2-persoonskamers, dus genieten van de meest recente innovatieve behandelingen bij Jessa.

Bron: Jessa Ziekenhuis – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van