Typ om te zoeken

ICT

Kinderen met de auto op onderzoek

Delen

Voortaan zijn patiëntjes op de kinderafdeling heel wat minder angstig als ze op onderzoek moeten bij de dokter. Ze kunnen immers met een knalrode Mercedes zelf naar het onderzoek rijden. Het elektrische autootje is een schenking van een patiënt.

Op onze kinderafdeling rijdt sinds kort een Mercedes door de gangen. Patiëntjes die niet aan bed gekluisterd zijn, kunnen met de auto naar de consultatie of het onderzoek. Ze rijden zelf of er wordt gebruik gemaakt van de afstandsbediening voor kleinere kinderen. De auto zorgt voor afleiding en neemt stress bij de patiëntjes weg.

De nieuwe Mercedes is een schenking van een patiënt: “Ik was ontroerd toen ik een Nederlandse reportage zag waar een meisje met een dergelijke bolide naar de operatiekamer reed vanuit haar kamertje. ‘Ik ga naar de slaapdokter’, zei ze. Onmiddellijk besloot ik om dit ook te doen voor ‘Den Briel’ waar mijn kinderen en ik geboren zijn en waar ook mijn ouders meermaals hartelijk zijn opgevangen. Het is een leuke gedachte dat kindjes misschien ietwat minder stress hebben in een dergelijke situatie.”

Op de afdeling is het enthousiasme alvast groot. Hoofdverpleegkundige Inge Tack: “We zijn erg blij met onze speelgoedauto, het is zo leuk voor de kinderen. Normaal vervoeren we hen in een ziekenhuisbed of met een rolstoel maar dit is natuurlijk veel spannender. De auto heeft trouwens ook geluidjes en muziekjes. Sommige kinderen reageren echt euforisch, dit is voor ons een geweldige aanwinst.”

 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van