Typ om te zoeken

Overige

Leerlingen PISO bouwen mobiele winkel voor woonzorgcentrum Oleyck

Delen

Op 9 februari overhandigden de leerlingen van provinciale school PISO Tienen een ‘mobiele winkel’ aan woonzorgcentrum Oleyck. Deze winkelkar werd door de leerlingen van het derde en vierde jaar Houtbewerking gebouwd op vraag van het animatieteam van het Landense WZC. De plechtige overdracht gebeurde in aanwezigheid van gedeputeerde voor onderwijs Marc Florquin en Eddy Vandenbosch, voorzitter van OCMW Landen.

“De mobiele winkel is een rijdend winkeltje dat het personeel makkelijk kan verplaatsen in de gangen van het woonzorgcentrum. Zo krijgen de bewoners, die soms slecht te been zijn en niet naar een ‘echte’ winkel kunnen gaan, de kans om wat extra inkopen te doen. Het project bevordert dan ook de sociale werking in het woonzorgcentrum.”, zegt Paulette Wouters, directeur PISO.

De mobiele winkel zal vooral in de leefruimten van het WZC komen te staan zodat de bewoners daar kunnen komen winkelen. Zo wordt het onderling sociaal contact bevorderd. “De meeste van onze bewoners zijn in het woonzorgcentrum terecht gekomen omdat het te moeilijk werd om zelfstandig thuis te blijven wonen. Juist daarom is het voor hen een positieve ervaring om dingen te kunnen doen die ze vroeger ook deden. Al gaat het om zoiets eenvoudigs als kousen kopen voor zichzelf of koekjes voor hun gasten. Uit praktische overwegingen opteerde het animatieteam voor een mobiel winkeltje en vroegen ze aan de PISO of zij wilden meewerken aan dit project.”, zeg Eddy Vandenbosch, OCMW-voorzitter.

“Voor onze leerlingen van PISO Tienen betekent dit dat zij de theorie kunnen omzetten in de praktijk. Als provinciale school willen wij onze leerlingen immers laten uitgroeien tot professionele vakmensen. Daarom is het onontbeerlijk dat ze tijdens hun opleiding de nodige ervaring kunnen opdoen. Zo vergemakkelijken we voor onze leerlingen de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt”, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

Tags: