Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Ligvlaksysteem voor comfort en preventie bij wissner-bosserhoff

Delen

Op de Expo 60+ toont wissner-bosserhoff hoe de nieuwste generatie ligvlakken in maar liefst viervoudig opzicht voor comfort zorgt en het risico op doorligwonden kan reduceren, en dit consequent bij alle actuele verpleegbedseries.

 
Holistisch principe

Het ‘BiNetic’-frame is gebaseerd op het holistisch principe. Niet ieder onderdeel werkt op zichzelf, maar het systeem functioneert als geheel. Het uitgangspunt is de bewoner. Voor de constructie van functionele verpleegbedden zijn de maten van het menselijk lichaam, de afstand tussen het schedeldak en het zitvlak, tussen het zitvlak en de knieholtes, en tussen de knieholtes en de voetzolen doorslaggevend.

Volgens de antropometrische inzichten stelt professor Dr. Friedrich Eigler in overeenstemming met deze lichaamsmaten een vierdelig ligvlak voor, dat wissner-bosserhoff met het nieuwe ‘BiNetic’-frame heeft gerealiseerd. De dubbele retractie zorgt voor een vergroot ligvlak en bijgevolg voor een merkbare drukontlasting van het bekken en de lendenstreek, waardoor het doorligrisico wordt verminderd. De geïntegreerde bedverlenging maakt de flexibele aanpassing mogelijk aan de comfortbehoefte van grote bewoners. Het vierde bestanddeel is de automatische profilax-positie, die de ontstuwing bij aderziekten ondersteunt en bijdraagt tot decubitus-preventie.

(BVC)

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie