Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Memisa actief in Mauritanië

Delen

Memisa zal dit doen door het ondersteunen en verder uitbouwen van een systeem van sociale zekerheid voor gezondheidszorg, door opleidingen te voorzien voor en technische ondersteuning te bieden aan het medisch personeel, door gezondheidsstructuren te voorzien van bekwaam personeel, medisch materiaal en medicijnen. Samen met APSDN zetten we ook een sensibiliseringsprogramma op poten rond de wijd verspreide praktijk van genitale verminking.

Gezondheidsposten en lokale solidariteit in Nouackchott

In de Moughataa van Dar Naïm, een wijk van de hoofdstad Nouakchott, financieren we de werking van 4 gezondheidsstructuren, een mutualiteit en een solidariteitsfonds dat toegang tot gezondheidszorg ook voor de allerarmsten mogelijk maakt. Mede dankzij deze steun krijgen de 88.000 inwoners van Dar Naïm toegang tot degelijke medische zorgen.

Gezondheidsposten en sociaal solidariteitsfonds in Bababé

Ook in Bababé, een district op 300 kilometer van Nouakchott, zijn we actief. De 35.000 inwoners van Bababé wonen erg verspreid en leven grotendeels van landbouw. Veel inkomsten levert dit in deze dorre omgeving echter niet op. De inwoners zijn bijzonder arm. Hier ondersteunen we niet alleen de werking van 8 gezondheidsposten, maar ook een solidariteitsfonds. Een dergelijk fonds ondersteunt individuen en families die in extreme armoede leven. Omdat ook zij recht hebben op goede medische zorgen, betaalt het fonds de medische kosten voor hen. Momenteel maken 750 inwoners van Bababé gebruik van dit solidariteitsmechanisme.

Mauritanië – Névissa heeft een ander leven dankzij het solidariteitsfonds

Abdoulaye Samba Bâ coördinator van het APSDN, legt uit wat het solidariteitsfonds concreet betekent in het leven van Névissa en haar familie: “Toen haar man in 2004 overleed, konden Névissa en haar vijf kinderen, waarvan één gehandicapt, enkel overleven met de steun van mensen uit haar dorp. Dankzij het solidariteitsfonds werden alle kosten voor gezondheidszorg vergoed en raakte Névissa ook aan financiële middelen om een toilet en een keukentje aan haar huis te bouwen. Bovendien hielp het fonds haar met het opzette van een handeltje voor groenten en vis. Vandaag heeft Névissa het nog steeds niet breed, maar beschikt ze via haar eigen handeltje wel over een beetje geld en kan ze de basisgezondheidszorg voor haar kinderen terug betalen.”

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie