Typ om te zoeken

ICT

mynexuz: online informatie op maat

Delen

Om je nog beter te informeren over je ziekte en behandeling, krijg je als patiënt van UZ Leuven toegang tot de beveiligde webtoepassing mynexuz. “Het gaat vooral om betrouwbare informatie op maat van je zorgtraject. Deze informatie wordt aangeboden op basis van wat er in je medisch dossier beschreven is. Maar de mensen mogen geen verslag verwachten van de arts of laboresultaten,” zegt Natalie Hoolants van de dienst communicatie van UZ Leuven.
 
Lees ook:
AZ Groeninge, UZ Leuven en AZ Diest stellen hun patiëntendossier open via mynexuzhealth
(18 april 2017)
 

Beveiligd communicatiekanaal

Na je bezoek aan het ziekenhuis kan je dus thuis alles rustig nalezen. De medische info bestaat uit brochures, filmpjes, foto’s, links naar websites… In mynexuz krijg je ook een overzicht van je facturen. “Het is een beveiligd communicatiekanaal tussen de patiënt en het ziekenhuis maar het is niet de bedoeling dat het de rechtstreekse communicatie met de zorgverstrekkers in het ziekenhuis vervangt”, vult Natalie Hoolants nog aan.
Wat kan je als patiënt terugvinden in je mynexuz-dossier? Een aantal rubrieken zoals afspraken, berichten, documenten, vragenlijsten, administratie, facturen enz… “Omdat mynexuz nog in volle ontwikkeling is, zijn er nog niet voor alle zorgprogramma’s documenten en vragenlijsten beschikbaar. Je kan er wel al een overzicht vinden van je geplande afspraken, onderzoeken en opnames. Je kan beveiligd communiceren met UZ Leuven om bijvoorbeeld een vraag te stellen aan de dienst facturatie en de medische administratie”, stelt Natalie Hoolants.
 

Aanmeldingsmethodes

Hoe meld je je aan op mynexuz en wat heb je nodig om je mynexuz-dossier te raadplegen? Je surft naar www.mynexuz.be en je kiest hoe je je wil aanmelden: met je mynexuz-codekaart, elektronische identiteitskaart (eID) of met je burgertoken. “Deze beveiligde aanmeldingsmethodes waarborgen dat enkel jij toegang krijgt tot je persoonlijk mynexuz-dossier. De mynexuz-codekaart is een kaartje met 24 codes die je gebruikt in combinatie met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je kan je codekaart in het ziekenhuis of via de website aanvragen. Als je de codekaart gebruikt om in te loggen, hoef je verder geen software te installeren op je pc. De eID of het burgertoken worden uitgereikt door de overheid. Het aanmelden gebeurt dan op dezelfde manier als bij Tax-on-web of je dossier bij het ziekenfonds. Als je de eID gebruikt om in te loggen, moet je wel een eID-kaartlezer hebben en extra software installeren”, rondt Natalie Hoolants af.
 

Betrouwbare en gevalideerde informatie

Dit project van UZ Leuven heeft een pak voordelen en vergemakkelijkt ook de uitwisseling EPD tussen UZ Leuven en de vele woonzorgcentra. Je krijgt niet alleen betrouwbare en gevalideerde informatie als patiënt, je moet ook niet zelf op zoek naar informatie op het internet. De informatie op mynexuz wordt bovendien gedoseerd aangeboden, op het juiste tijdstip tijdens je zorgtraject. Je krijgt informatie op maat, op basis van je medisch dossier. Tot slot is dit beveiligd communicatiekanaal tussen jou en het ziekenhuis en 24/7 beschikbaar.
 
Alle informatie vind je terug op: www.uzleuven.be/mynexuz
 

Tags:

Geef een reactie