Typ om te zoeken

ICT

Nederlandse geestelijke gezondheidszorg lanceert cliëntenportaal

Delen

De Nederlandse Geestelijke Gezondheidszorg Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) lanceert een cliëntenportaal. Vanaf 29 juni hebben al hun cliënten van 16 jaar en ouder toegang tot het platform ‘MijnGGZWNB’. Het cliëntenportaal is een persoonlijke digitale omgeving, waar alle zaken die met de behandeling van de cliënt te maken hebben, onder één dak gebundeld zijn. Cliënten activeren zelf hun eigen beveiligde portaal.

Het cliëntenportaal ondersteunt cliënten optimaal tijdens hun behandeltraject. Zij kunnen zelf aan de slag en hebben daarmee een groter aandeel en toenemende verantwoordelijkheid in hun eigen behandeling. Bij de totstandkoming zijn zowel cliënten, zorgverleners als ervaringsdeskundigen betrokken. Tijdens de pilotfase konden onder andere cliënten van het FACT-team in Bergen op Zoom ‘oefenen’ met het platform, en zijn de kinderziektes eruit gehaald. Op 29 juni verzond projectleider Evelijn Robbemond bij wijze van openingshandeling e-mails naar cliënten, die vervolgens zelf hun cliëntenportaal kunnen activeren.

Inrichting

In MijnGGZWNB vinden cliënten een aantal ‘tegels’ waar ze op kunnen klikken. Zo vinden ze hun afspraken terug, volgen eHealth-modules, hebben beveiligd emailcontact met hun zorgverlener(s), vullen digitaal (ROM)vragenlijsten in en vinden een up-to-date overzicht van hun zorgverleners met bijbehorende contactinformatie. Daarnaast is belangrijke cliëntinformatie beschikbaar, bijvoorbeeld over het medisch dossier, kosten van de behandeling, cliëntrechten, contactgegevens en informatie over ervaringsdeskundigen, de patiëntvertrouwenspersoon en de cliënten- en familieraad. Tot slot is er een actueel overzicht van algemene, landelijke informatie inclusief lotgenotencontacten.

Doorontwikkeling

In de nabije toekomst zien cliënten de laatste versie van het individueel behandelplan, evenals informatie over hun persoonlijke zorgpad en zorgroute. Daarnaast werkt GGZ WNB continu aan de (door)ontwikkeling van het eHealth aanbod.

Koppelingen

MijnGGZWNB, gebouwd door Turn2Media (myMentality), onderscheidt zich door de vele koppelingen met andere applicaties, zoals het Elektronisch PatiëntenDossier (xmCare), ROM (RoQua) en eHealth. De gebouwde infrastructuur maakt het mogelijk om in de toekomst gemakkelijk functionaliteiten aan het portaal toe te voegen. Met de komst van het cliëntenportaal heeft GGZ WNB een belangrijke stap gezet om zich te profileren als moderne zorgaanbieder.

Bron: GGZ WNB / Eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van