Typ om te zoeken

ICT

Nextel moderniseert telecom voor 3000 werkplekken bij UZ Brussel

Delen

Elk jaar worden er 28.000 patiënten opgenomen en vinden er meer dan 400.000 patiëntencontacten plaats. Die gigantische operatie vraagt om ondersteuning door een modern en krachtig telecom-apparaat. De geplande ingrijpende verbouwing van het ziekenhuis bleek een ideaal moment om ook die infrastructuur grondig te herbekijken.

Moderne werkwijze vraagt moderne telecom

Het besef dat vlekkeloze communicatie cruciaal is voor een ziekenhuis, leefde al veel langer binnen UZ Brussel.

Gedelegeerd Bestuurder, Prof dr. Marc Noppen, formuleert dat zo: “Communicatie is een sleutelwoord in onze moderne maatschappij – en dat is zeker zo in een ziekenhuis. Enerzijds is er nood aan een gebruiksvriendelijk, performant en betrouwbaar modern systeem voor intern gebruik, anderzijds moeten zowel patiënt als externe zorgverstrekkers ten allen tijde beroep kunnen doen op betrouwbare en geavanceerde communicatiemiddelen van het ziekenhuis. Nextel heeft doorheen het project bewezen over de vereiste knowhow te beschikken om dit project tot een goed einde te brengen.”

Een van de aanleidingen om te investeren in nieuwe technologie, was de moderne, transversale aanpak van kankerbehandelingen door het ziekenhuis. UZ Brussel hanteert het concept van het MOC – multidisciplinair oncologisch consult. Dat is een diagnose- en behandelingsmethodiek waarbij ze verschillende artsen van de patiënt rond de tafel brengen, soms zelfs met externe experts. Zij delen documenten en overleggen telefonisch om de perfecte therapie uit te werken. Dat vraagt natuurlijk om krachtige technologische ondersteuning.

Verbetering én continuïteit

Nextel kreeg de kans om de telecom binnen UZ Brussel te optimaliseren, maar moest zich op voorhand aan één cruciale regel houden: continuïteit.

Olivier Naeyaert, Directeur ICT bij UZ Brussel: “De voorgestelde combinatie van de IP-gebaseerde Alcatel-Lucent telefonie met Microsoft Skype for Business gaf de meeste zekerheid inzake continuïteit van de telefonie in ons ziekenhuis, terwijl er toch nieuwe functionaliteiten aangeboden worden. Bovendien gaf de combinatie van beide platformen enerzijds de zekerheid van een robuust telefoniesysteem en anderzijds de toekomstgerichtheid van een UC&C oplossing.”

Verbetering van communicatie in het hele ziekenhuis

Het MOC-overleg gebeurt voortaan vanuit een speciaal daarvoor ingerichte MOC-zaal met hoogtechnologische Polycom videoapparatuur. Artsen kunnen er sneller met elkaar in contact komen, agenda’s efficiënt plannen, data delen en kordater en correcter beslissen. Ook  artsen en paramedici buiten het ziekenhuis kunnen mee inloggen. Zelfs met patiënten wordt consultatie op afstand mogelijk.

Door de uitrol van dit project wordt er overal in het ziekenhuis vlotter gecommuniceerd. Dat heeft onder meer te maken met de integratie van het Microsoft Skype for Business platform. Samen met de telecom, installeerde Nextel ook een Voxtron contact center oplossing voor het telefonisch patiënten-onthaal. Zo zorgde Nextel voor een betere service, kortere wachttijden en echt maatwerk. Dat levert een grotere “patiënten tevredenheid op”.

Succesvolle samenwerking

De samenwerking tussen Nextel en UZ Brussel smaakt naar meer.

Jan Flament, Directeur Infrastructuur, Apparatuur & Patiëntenadministratie bij UZ Brussel: “We willen heel graag op lange termijn blijven samenwerken met Nextel. Het verregaande engagement bij problemen wijst erop dat Nextel écht een verschil wil maken voor ons. Dat ze een oprechte wil hebben om kwaliteit te leveren – essentieel in onze sector.”

Nextel is met dit project niet aan haar proefstuk toe. Nextel heeft binnen de zorgsector reeds vele bewezen resultaten en implementeerde haar zorgoplossingen onder meer bij UZ Leuven, UZ Brussel, UZ Antwerpen, ZNA en vele andere tientallen ziekenhuizen en meer dan 300 woonzorgcentra.

Meer info vindt u terug op http://www.nextel.be/nl/zorgsector.

Bron: eigen berichtgeving – Nextel

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van