Typ om te zoeken

HR

Nieuwe assistentiewoningen op wzc Helianthus in Melle verwelkomen eerste bewoners

Delen

De nieuwe assistentiewoningen op woonzorgcampus Helianthus zijn afgewerkt en mogen hun eerste bewoners verwelkomen. 

De nieuwe assistentiewoningen zijn een realisatie van Senior Living Group. In totaal zijn er 22 assistentiewoningen, onderverdeeld in verschillende types, van “Comfort” tot “Superior” in functie van de ligging en de grootte. 

Deze nieuwe assistentiewoningen maken deel uit van de woonzorgcampus Helianthus, gelegen in een rustige groene omgeving, op wandelafstand van de dorpskern van Melle. Naast de assistentiewoningen bevindt er zich ook nog een woonzorgcentrum op dezelfde campus. 

“Alle woningen zijn mooi en ruim en de bewoners kunnen ze naar eigen smaak inrichten met eigen meubels, of wij kunnen dit ook voor hen doen. Elke assistentiewoning is voorzien van alle comfort. Een ruime woonkamer met open en ingerichte keuken, een aparte slaapkamer, een eigen badkamer met toilet, inloopdouche , lavabo en een berging. Een aantal assistentiewoningen hebben een eigen terras. Alle woningen zijn ingericht voor de veiligheid en privacy van de bewoners” aldus Debby Van Hove, directeur van Helianthus. 

De residentie bevindt zich op een terrein van 1 ha met ruime parkeergelegenheid en veel groene zones. Er is een grote, lichte gemeenschappelijke ruimte waar men medebewoners kan ontmoeten. De residentie beschikt over een eigen wassalon. Men kan ook gebruikmaken van de gemeenschappelijke ruimtes van het nabijgelegen woonzorgcentrum. Alles is ingericht met kwalitatief en stijlvol meubilair en geeft een warme, huiselijke sfeer. 

“Er is 24 uur op 24 permanentie van een verpleegkundige uit ons eigen zorgteam, die bereikbaar is via het noodoproepsysteem. Wij kunnen ook zorg verlenen op maat. Heeft een bewoner op een bepaald ogenblik toch nood aan een tijdelijk of permanent verblijf in het woonzorgcentrum, dan geniet hij voorrang. Voor een maximaal comfort kan men een beroep doen op verschillende restaurant- en hotelformules tot en met een all-in formule waarmee we alle zorgen uit handen nemen.” Aldus nog Debby Van Hove. 

Elke dag bereiden de chef-kok en zijn team lekkere verse maaltijden, daarbij wordt ook rekening gehouden met het dieet van de bewoners. Men kan hiervan vrijblijvend gebruikmaken wanneer men dat wenst of kiezen voor een van de voordelige restaurantformules.

Men kan in Helianthus ook naar de kapper, de pedicure, gymnastiek volgen in de kineruimte of gebruikmaken van een van de diverse leefruimtes en de mooi aangelegde tuin. Tot slot kan wie dat wenst gratis deelnemen aan het ruime aanbod van activiteiten. 

Over Senior Living Group Woonzorgcampus Helianthus is een voorziening van Senior Living Group. 

Elke dag staat Senior Living Group in voor de zorg van meer dan 6.000 bewoners in meer dan 50 voorzieningen verspreid over gans België. Daarvoor zet het dagelijks meer dan 3.500 medewerkers in. Senior Living Group is een dochterbedrijf van de Europese zorggroep Korian, leider in Waardig Ouder Worden.

Bron: SLG – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van