Typ om te zoeken

Overige

Nieuwe opleiding tot paramedicus in oogzorg

Delen

In oktober start aan de Arteveldehogeschool als enige in Vlaanderen het nieuwe postgraduaat Orthoptie. Orthoptisten, een gereglementeerd paramedisch beroep, vormen de schakel tussen oogarts en patiënt.

“De vergrijzing en de toenemende techniciteit van de oogzorg maken dat niet alleen het patiëntenbestand van de oogartsen groeit, maar dat er ook meer technische onderzoeken nodig zijn. Hierdoor staat de beschikbare tijd van de oogarts onder druk. De orthoptist lost dit probleem op door technische onderzoeken over te nemen van de oogarts. Daarnaast blijft de orthoptist natuurlijk de expert op het gebied van onderzoek en behandeling van scheelzien, het luie oog, dubbelzien, leesklachten, neurologische stoornissen van het oog en het gezichtssysteem,  Low-Vision problematiek,…. in een gereglementeerde paramedische context,” zegt opleidingsdirecteur Patricia Claessens.

Wie afstudeert aan deze nieuwe en unieke postgraduaatsopleiding én reeds beschikt over een bachelordiploma in de logopedie, kinesitherapie, ergotherapie of verpleegkunde heeft toegang tot het gereglementeerd beroep van orthoptist.

De Arteveldehogeschool bezit via haar diverse bacheloropleidingen, banaba’s, bijscholingen en postgraduaten al grote expertise in specifieke gezondheidszorgopleidingen. Met deze nieuwe opleiding orthoptie wil de Arteveldehogeschool haar expertisedomein in de gezondheidszorg vervolledigen.

Bron: Arteveldehogeschool – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van