Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Nooit zoveel studenten verpleegkunde

Delen
De Arteveldehogeschool is dit jaar extra interessant voor de studenten door het nieuwe gebouw dat in gebruik genomen werd. Het zorgde voor een enorme stijging: nog voor de infodag van de school plaatsvond, was het aantal inschrijvingen al met 85% gestegen (171 tegenover 91 vorig jaar).

Inschrijvingsstop

Vorig jaar was er al een record gevestigd: toen waren er 3000 eerstejaarsstudenten in de bacheloropleiding en 2000 in de HBO-verpleegkunde. Nu al is zeker dat die cijfers dit jaar zullen worden overschreden. De enorme populariteit leidde in de HBOV-school in Sint-Michiels-Brugge zelfs tot een inschrijvingsstop, iets wat daar al zeker twintig jaar niet meer was gebeurd.

De grote mate van jobzekerheid maakt de opleidingen verpleegkunde extra interessant. Zelfs al zijn er in principe voldoende verpleegkundigen, het feit dat een groot deel van hen deeltijds werken, zorgt ervoor dat niet alle vacatures ingevuld raken. Ook de VDAB-opleidingen verpleegkunde scoren goed. Zo telt de Limburgse VDAB al ruim 500 cursisten.

Geef een reactie