Typ om te zoeken

ICT

Novosanis ontvangt subsidie van Vlaamse Overheid

Delen

Wijnegem – Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO; voorheen bekend als IWT of Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technology) heeft vandaag aangekondigd dat het een subsidie ten bedrage van €250.000 toekent voor onderzoek en ontwikkeling van LYO-ID, een gebruiker- & patiëntvriendelijk intradermaal injectietoestel geschikt voor gevriesdroogde geneesmiddelen.

Novosanis heeft de ontwikkeling van LYO-ID gestart, een toestel gebaseerd op haar eerder ontwikkelde VAX-IDTM toestel. Het LYO-ID toestel is geschikt voor het verbeteren van intradermale injectie van gevriesdroogde geneesmiddelen, waaronder vaccins. Vanuit technologisch oogpunt heeft het toestel een unieke architectuur, bestaande uit twee kamers die verbonden kunnen worden en waarbij kleine volumes van zowel poeder als vloeistof gemengd worden alvorens te injecteren. Gelijkaardig aan VAX-IDTM zal ook LYO-ID accurate intradermale injecties toelaten. In combinatie met het gebruiksgemak zal LYO-ID fouten voorkomen die momenteel een risico vormen bij intradermale injecties. Bovendien kunnen gevriesdroogde vaccins opgeslagen en verzonden worden op kamertemperatuur waardoor er kosten bespaard worden bij de koude keten.

Koen Beyers, technisch directeur bij Novosanis verklaart: “Novosanis is trots om deze subsidie van VLAIO te mogen ontvangen. Daardoor kunnen we onze positie als innovator op het gebied van medische toestellen voor behandeling en preventie van infectieziektes en oncologie versterken. Het zal Novosanis ook toelaten om haar R&D team verder uit te breiden en een bijdrage te leveren in de versterking van de positie van Vlaanderen in MedTech en Biotech.”

Bron: FlandersBio – eigen berichtgeving

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van